«Επιτυχία» για την Ουκρανία η σύνοδος του ΝΑΤΟ, είπε ο Ρίσι Σούνακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για τον ηγετικό ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στην «ουσιώδη επιτυχία» που αποτέλεσε για την Ουκρανία η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Υπερήφανος για τον ηγετικό ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στην «ουσιώδη επιτυχία» που αποτέλεσε για την Ουκρανία η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ, χρησιμοποιώντας τη φράση του Προέδρου Ζελένσκι.

Σε συνέντευξη Τύπου από τη λιθουανική πρωτεύουσα ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε επίσης πως το ΝΑΤΟ είναι «πιο σίγουρο και πιο ενωμένο από ποτέ», έχοντας συμφωνήσει «στην πιο θεμελιακή μεταμόρφωση» της ετοιμότητας της Συμμαχίας ως προς την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας. Σημείωσε πάντως πως οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία δεν είναι υποκατάστατο της πλήρους ένταξης της χώρας.

Τόνισε πως πλέον όλοι οι εταίροι έχουν δεσμευθεί να δαπανούν τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ στον τομέα της άμυνας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο συμφωνεί με τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας ότι οι Ουκρανοί θα έπρεπε να δείχνουν περισσότερη ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που λαμβάνουν και ότι η Βρετανία δεν είναι η Amazon για να προμηθεύει συνεχώς όπλα, ο κ. Σούνακ απάντησε πως ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «έχει εκφράσει ευγνωμοσύνη» σε πολλές περιστάσεις.

«Ξέρω ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι απίστευτα ευγνώμονες», σχολίασε ο κ. Σούνακ και πρόσθεσε πως κατανοεί απολύτως τη βούληση του Προέδρου Ζελένσκι να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους συμπατριώτες του.
 

Πηγή: skai.gr