Επίθεση στο Παρίσι: Μέλη της κουρδικής κοινότητας οι τρεις νεκροί - Υποψίες για ρατσιστικά κίνητρα του δράστη

Ο δικηγόρος του κουρδικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, Νταβίντ Αντίτς ανέφερε ότι και οι τρεις νεκροί από την επίθεση ήταν μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας

Και οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Παρίσι ήταν μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος του κουρδικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, Νταβίντ Αντίτς.

Παρίσι

Νωρίτερα ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και σε μια κουρδική καφετέρια εκεί κοντά στο κεντρικό Παρίσι, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ρατσιστικού κινήτρου για την επίθεση.

Παρίσι

«Διεξάγεται έρευνα για φόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και διακεκριμένη βία» και οι έρευνες έχουν προς το παρόν ανατεθεί στην 2η διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας, διευκρίνισε η εισαγγελία.

«Στόχος ήταν Κούρδοι», δήλωσε ο Ζουάν-Γκολάν Ελιμπέρ, καλλιτέχνης που εργάζεται στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο.

Παρίσι

Ο 69χρονος ύποπτος ως δράστης είναι γαλλικής υπηκοότητας και είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV. Ο συλληφθείς δεν είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι επιστρέφει στο Παρίσι από την βόρεια Γαλλία όπου βρισκόταν «έπειτα από την δραματική ένοπλη επίθεση».

Παρίσι

Στην οδό Ανγκιέν και στην γύρω περιοχή όπου πραγματοποίηθηκε η επίθεση λειτουργούν πολλά εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα και τα πεζοδρόμια είναι συνήθως γεμάτα κόσμο.

Πηγή: skai.gr