Επίθεση σε παιδιά στη Γαλλία: Ποιος είναι ο 24χρονος «ήρωας» Ανρί που με το σακίδιό του κυνήγησε τον δράστη

Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα ο 24χρονος φαίνεται να καταδιώκει τον δράστη μέσα στο πάρκο φωνάζοντας παράλληλα στους περαστικούς να τον βοηθήσουν ώστε να τον ακινητοποιήσουν

Η έρευνα για την επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στο Αννεσί σε μικρά παιδιά έχει σοκάρει τη Γαλλία. Ο δράστης που συνελήφθη χθες, υπήκοος Συρίας, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, υπό κράτηση και αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση/ 

Όμως, κατά τη διάρκεια αυτής της τραγωδίας, ξεχώρισε η στάση ενός άνδρα που κουβαλούσε ένα σακίδιο και φέρθηκε σαν πραγματικός ήρωας. Ο λόγος για τον 24χρονο Ανρί ο οποίος προσπάθησε με το θάρρος του να προστατεύσει τα μικρά παιδιά που δέχτηκαν επίθεση.

Η στιγμή που ο Ανρί προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον δράστη

Στο αποτρόπαιο βίντεο της επίθεσης που τράβηξε ένας περαστικός και ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται ο 24χρονος να καταδιώκει τον δράστη μέσα στο πάρκο. Παράλληλα, προσπαθούσε να τον εμποδίσει να μαχαιρώσει τα παιδιά. Φωνάζοντας στους περαστικούς, τους ζητούσε να τον βοηθήσουν ώστε να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Τελικά κατάφερε να τον τρομάξει με τις φωνές του μέχρι που τελικά ήρθε η αστυνομία και συνέλαβαν τον δράστη.

Ο 24χρονος νεαρός άνδρας ταξίδεψε στη Γαλλία με σκοπό να περιηγηθεί στους καθεδρικούς ναούς της χώρας για εννέα μήνες.

Παθιασμένος με τη θρησκευτική κληρονομιά της Γαλλίας, ο νεαρός έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και είναι απόφοιτος σχολής διεθνούς μάνατζμεντ, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Dauphiné Libéré που τον είχε συναντήσει μία εβδομάδα πριν από την επίθεση.

Λίγο μετά το μακελειό ο Ανρί ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Facebook ότι είναι καλά. «Ας ενώσουμε άμεσα τις προσευχές μας για τα θύματα της επίθεσης στο Αννεσί», έγραψε, σημειώνοντας ότι έπρεπε να πάει να καταθέσει στην αστυνομία. «Σκέφτομαι ιδιαίτερα τα θύματα και τους γονείς τους. Ελπίζω να ξεφύγουν από αυτό», πρόσθεσε. Ο Ανρί αμύνθηκε χθες χρησιμοποιώντας το σακίδιό του. Αυτό το σακίδιο πιθανότατα τον βοήθησε και στο να προστατέψει κι άλλα παιδιά από την μανία του δράστη. 

Πηγή: skai.gr