Je T'aime... Ρομαντικό βίντεο – αφιέρωση των Ουκρανών στον Μακρόν για τα Caesar: «Αν θες να κερδίσεις την καρδιά μας, στείλε μας κι άλλα!»

Ο Ουκρανικός στρατός ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για την στρατιωτική υποστήριξη της χώρας τους στον πόλεμο με την Ρωσία και του ζητά - πολύ... ρομαντικά - να στείλει κιάλλα κανόνια Caesar.

Με ένα ομολογουμένως εμπνευσμένο βιντεάκι, οι Ουκρανοί ευχαρίστησαν τον Εμανουέλ Μακρόν για την στρατιωτική υποστήριξη της χώρας τους στον πόλεμο με την Ρωσία και του ζητούν - πολύ... ρομαντικά - να τους στείλει κιάλλα κανόνια Caesar. 

Αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη, η Γαλλία έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με 18 κανόνια Caesar - αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, προσαρμοσμένα σε φορτηγά, με δραστικό βεληνεκές 40 χιλιομέτρων -  καθώς και με αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), καύσιμα, ατομικό οπλισμό και κάπου δεκαπέντε κινητά πυροβόλα 155 χιλιοστών TRF1, με ημιαυτόματη λειτουργία.

Με μουσική υπόκρουση το κλασσικό, άκρως... ερωτικό "Je T'aime,...Moi Non Plus", το βιντεάκι αρχίζει με όλα τα ρομαντικά κλισέ, τριαντάφυλλα, σοκολάτες, πύργο του Άιφελ και ζευγάρι να κρατιέται από τα χέρια αλλά συνεχίζει: τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα πυροβόλο 155 χιλιοστών… Αν θες να κερδίσεις την καρδιά μας, στείλε μας κι άλλα!».

Το βιντεάκι κλείνει με εικόνες του Ζελένσκι και του Mακρόν από πρόσφατη συνάντησή τους και τη φράση «Ευχαριστούμε Γαλλία», μέσα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Το Παρίσι σχεδιάζειπλέον να στείλει στο Κίεβο άλλα έξι ως δώδεκα Caesar, που προορίζονταν αρχικά για τη Δανία. 

Πηγή: skai.gr