Έντονος διάλογος Τσαβούσογλου με τη Βελγίδα ΥΠΕΞ για τη διαδήλωση των Κούρδων - Η απάντηση της Λαμπίμπ (βίντεο)

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απαίτησε μέτρα από τη βελγική κυβέρνηση για το PKK - «Η διαδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης. Αν ξέρετε κάτι περισσότερο, να το πείτε», η απάντηση της Χάτζα Λαμπίμπ

Εριστικός και άκρως προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επιχείρησε να ασκήσει κριτική στη Βελγίδα ομόλογό του, απαιτώντας μάλιστα από την κυβέρνηση των Βρυξελλών, να πάρουν μέτρα κατά της «τρομοκρατικής οργάνωσης PKK», όπως δήλωσε.

Η Χάτζα Λαμπίμπ, ωστόσο, δεν άφησε αναπάντηση την προκλητική στάση του Τούρκου ΥΠΕΞ, λέγοντας σε αυστηρό τόνο, ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης, ζητώντας μάλιστα από τον Τσαβούσογλου, να το δηλώσει, αν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο διπλωματών.

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω απο την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν.

Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Η απάντηση της Βελγίδας ΥΠΕΞ ήταν άμεση: 

«Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληοροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευΘερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».

Πηγή: skai.gr