Εμπρηστικός Ερντογάν: «Εισβολείς» θέλουν να μας αποκλείσουν - Οι αναφορές σε Γαλάζια Πατρίδα

Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την 98η επέτειο της “Ημέρας της Νίκης” για την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τις τουρκικές δυνάμεις στη Μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922..

«Η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών, που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος στο βιβλίο των επισκεπτών του μαυσωλείου του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν μίλησε για εισβολείς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αποτελεί σύμπτωση πως εκείνοι που προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και εκείνοι που προσπάθησαν να εισβάλλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα, είναι οι ίδιοι εισβολείς».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας κατάφερε να νικήσει στον αγώνα για ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη».

 

Πηγή: skai.gr