Κλείσιμο

Εμφανίστηκε στα Grammy ο Ζελένσκι: «Οι δικοί μας μουσικοί φοράνε αλεξίσφαιρα αντι για σμόκιν»

Συγκινητικές στιγμές προσέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στην 64η τελετή απονομής των μουσικών βραβείών Grammy.

«Ο πόλεμος. Τι πιο αντίθετο από τη μουσική», ήταν η πρώτη φράση του Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Tην σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των σκοτωμένων ανθρώπων, είπε. «Πάνω από 400 παιδιά έχουν τραυματιστεί και 153 πέθαναν

Ο πρόεδρος Ουκρανίας συνέδεσε τη μεγαλύτερη βραδιά της μουσικής με τον καταστροφικό πόλεμο στην χώρα του: «Ο πόλεμος δεν μας αφήνει να επιλέξουμε ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα μείνει στην αιώνια σιωπή. Οι μουσικοί μας φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν, Τραγουδούν στους τραυματίες. Στα νοσοκομεία».

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να μας ακούν. Στη γη μας μαχόμαστε τη Ρωσία η οποία με τις βόμβες της προκαλεί μια φρικτή σιωπή. Μια σιωπή θανάτου», πρόσθεσε.

«Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr