Eλ Σαλβαδόρ: Μεγάλη επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών – Επιστρατεύτηκε και ο στρατός - Δείτε βίντεο

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες και 130 αστυνομικοί περικύκλωσαν μια συνοικία της πρωτεύουσας

Η παραμονή των Χριστουγέννων στο Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε με μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών, στο πλαίσιο της αμφιλεγόμενης προσπάθειας της χώρας να εξαρθρώσει εγκληματικές συμμορίες.

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες και 130 αστυνομικοί περικύκλωσαν μια συνοικία της πρωτεύουσας, στη δεύτερη επιχείρηση αυτού του είδους μέσα σε έναν μήνα σε αυτή τη χώρα της κεντρικής Αμερικής που πλήττεται από τη βία. Από το πρωί, η συνοικία Τουτουνιτσάπα «είναι παντελώς αποκλεισμένη» ανέφερε μέσω του Twitter ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε.

Στις 3 Δεκεμβρίου ο στρατός κινητοποίησε σχεδόν 10.000 άνδρες στην πόλη Σογιαπάνγκο όπου συνελήφθησαν περίπου 500 μέλη συμμοριών, σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Στην Τουτουνιτσάπα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής έξι «εγκληματίες», ανέφερε η κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίσει εάν πρόκειται για μέλη συμμοριών ή για άτομα που εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών.

«Όλοι οι τρομοκράτες, διακινητές ναρκωτικών και μέλη συμμοριών θα εκδιωχθούν από τη συνοικία που μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν προπύργιο του εγκλήματος. Οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους», ανέφερε ο πρόεδρος σε άλλη ανάρτηση.

Η κυβέρνηση του Μπουκέλε έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρωποκτονιών στη χώρα, όμως μη κερδοσκοπικές οργανώσεις την κατηγορούν για «καταχρήσεις» στις επιχειρήσεις της εναντίον των συμμοριών. Από τον περασμένο Μάρτιο έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι με την υποψία ότι σχετίζονται με εγκληματικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ