Κλείσιμο

Ανάρτηση Μπάιντεν: Έρχονται «καταστροφικά» πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

«Καταστροφικά» πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την επίθεση κατά της Ουκρανίας, προανήγγειλε με ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, λίγα λεπτά πριν το διάγγελμά του. 

«Σήμερα το πρωί, συναντήθηκα με τους ομολόγους μου της G7 για να συζητήσω την αδικαιολόγητη επίθεση του προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε καταστροφικά πακέτα κυρώσεων και άλλα οικονομικά μέτρα για να λογοδοτήσει η Ρωσία. Στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας», σημείωσε. 

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των ηγετών της G7, προχώρησαν ισχυρή δήλωση καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σημειώνoντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «έβαλε τον εαυτό του στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

«Καταδικάζουμε τον πρόεδρο Πούτιν για τη συνεχή άρνησή του να συμμετάσχει σε μια διπλωματική διαδικασία για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, παρά τις επανειλημμένες προσφορές μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε ενωμένοι με τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κρατών μελών τους καθώς και της Ουκρανίας και παραμένουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες», πρόσθεσαν στην κοινή δήλωσή τους.

Πηγή: skai.gr