Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο κωμικός John Bird

Οι Bird και Fortune ήταν υποψήφιοι για τέσσερα Baftas και κέρδισαν το τηλεοπτικό βραβείο για την ερμηνεία τους το 1997

Ο ηθοποιός και κωμικός Τζον Μπερντ πέθανε σε ηλικία 86 ετών, όπως επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποί του.

Ήταν γνωστός για τη δουλειά του σε σατιρικές τηλεοπτικές εκπομπές με πιο γνωστή την εκπομπή «Bremner, Bird And Fortune» του Channel 4. 

Ο 61χρονος Bremner, φίλος και συνεργάτης του έγραψε: «Είναι ειρωνεία το γεγονός ότι ένας από τους μεγαλύτερους σατιρικούς μας, τόσο λαμπρός στο να μιμείται υπουργούς, δημόσιους υπαλλήλους ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ήταν ο ίδιος τόσο σεμνός και μετριοπαθής.

Ο Τζον Μπερντ δεν ήταν, μέχρι το τέλος, ποτέ ευχαριστημένος με τον εαυτό του, νιώθοντας πάντα ότι θα έπρεπε να τα είχε καταφέρει καλύτερα. Η πραγματικότητα ήταν ότι ο ίδιος και ο φίλος και συνεργάτης του John Fortune, μαζί με τον Peter Cook, ήταν πυλώνες του αντικαθεστωτικού κινήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στο γηροκομείο Pendean. Ο Bremner δήλωσε ότι ήταν «εντυπωσιακό» ότι ο Μπερντ πέθανε παραμονή Χριστουγέννων, «εννέα χρόνια, σχεδόν, μετά τον Fortune, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 74 ετών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2013».

Οι Bird και Fortune ήταν υποψήφιοι για τέσσερα Baftas και κέρδισαν το τηλεοπτικό βραβείο για την ερμηνεία τους το 1997.

Οι Bird, Bremner και Fortune συνεργάστηκαν, επίσης, στις εκπομπές του BBC «Now Something Else» και «The Rory Bremner Show» και στη σειρά του Channel 4 «Rory Bremner, Who Else?». 

Ο Μπερντ εμφανίστηκε, επίσης, στις ταινίες φαντασίας Jabberwocky, στις κωμικές σειρές Yes, Prime Minister, A Very Peculiar Practice, Chambers και One Foot In The Grave και στις αστυνομικές σειρές Jonathan Creek, Inspector Morse και Midsomer Murders.
 

Πηγή: skai.gr