Οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Οι ΗΠΑ εξετάζουν μια σειρά νέων ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της ανησυχίας για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, την ώρα που το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα τέλος από τις 8 Ιανουαρίου στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό και ότι από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έχουν μόνο ένα αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα. 

Όπως δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι στα πρακτορεία ειδήσεων Ρόιτερς και Μπλούμπεργκ, οι ΗΠΑ εξετάζουν μια σειρά νέων ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της ανησυχίας για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

Έχουν πλέον γίνει «βουνό» οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τα ξεσπάσματα της πανδημίας στην Κίνα και την παντελή «έλλειψη» αξιόπιστων, «διαφανών δεδομένων» για αυτά, συμπεριλαμβανομένων «δεδομένων για την αλληλούχηση του γονιδιώματος του ιού», από πλευράς Πεκίνου, εξήγησαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν ήδη μέσα στις τελευταίες 24 ώρες πως λαμβάνουν νέα μέτρα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων στον ασιατικό γίγαντα των 1,41 δισεκ. κατοίκων.

Το Τόκιο ανακοίνωσε πως όλοι οι ταξιδιώτες που αφίκνυνται από την Κίνα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για τον SARS-CoV-2. Η Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσε πως θα λάβει νέα μέτρα ιχνηλάτησης και επιτήρησης.

Πηγή: skai.gr