Δυστύχημα με λεωφορείο στο Βουκουρέστι: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τον τόπο της τραγωδίας- Δείτε βίντεο

Σε βίντεο από το σημείο φαίνεται ξεκάθαρα πώς 50 μέτρα πριν τη συγκεκριμένη μεταλλική κατασκευή υπήρχε μία ακόμα προειδοποητική σήμανση από την οποία κρέμονται μεταλλικές αλυσίδες.

Ένας 53χρονος από τη Λάρισα είναι ο νεκρός από το δυστύχημα με το λεωφορείο που έγινε χτες, Παρασκευή στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρέσβη στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα, 14 άνθρωποι είναι σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνούν οι ρουμανικές αρχές.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους.

Όπως αναφέρουν τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Συγκλονίζει ο σπαραγμός της μητέρας του Νικόλαου Χλόψιου, του άνδρα που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι .

"Το παιδί μου θέλω! Πήγε για βόλτα. Αχ, έφυγε το παιδί μου. Πήγε να ξεσκάσει. Αυτόν τον δρόμο τον έκανε χιλιάδες φορές. Δύο χρόνια δούλευε στη Ρουμανία. Πήγαινε ερχόταν με το αυτοκίνητο. Αυτός οδηγούσε με άλλον οδηγό. Δεν του είχε συμβεί τίποτα. Τώρα που πήγε να ξεσκάσει, τώρα τον βρήκε το κακό, παιδιά μου, τι να πω άλλο… Τι να πω…"

Ο 55χρονος που δούλευε μέχρι πριν λίγο ως εργοδηγός σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία αποφάσισε να κάνει έκπληξη στη γυναίκα του ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι.

"Ήθελε να κάνει μία έκπληξη στη σύζυγό του και της έκανε ένα δώρο να πάνε στο Βουκουρέστι εκεί στα μέρη που ήταν κι αυτός και ήθελε να της τα δείξει, αλλά βλέπετε ότι ο Θεός είχε άλλα επιλέξει" αναφέρει η αδελφή του.

Σοβαρά τραυματισμένη είναι και η σύζυγός του, η οποία μόλις πριν λίγες ώρες έμαθε για τον θάνατο του άντρα της.

Έχει σπάσει πλευρά, θώρακα, και έχει ράμματα στο κεφάλι. Όπως αναφέρει η αδελφή του συζύγου της, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και βρισκόταν σε σύγχυση αναφορικά με τι τί έχει συμβεί με τον άνδρα της.

Εκτιμάται πως τη ζωή της έσωσε η ίδια λαμαρίνα που σκότωσε εν τέλει τον σύζυγό της.

Η μεταλλική μπάρα που συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου παγιδεύοντας από κάτω τους επιβάτες.

Σύμφωνα με την Πρέσβυ της Ελλάδος στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, ο υφυπουργός εσωτερικών της Ρουμανίας ο οποίος είναι χειρουργός και ο ίδιος, με το που είδε απεγκλωβίζουν από το λεωφορείο, τον άτυχο άνδρα, εκτίμησε κατ' ιδίαν στην πρεσβεία ήταν δεν επρόκειτο να επιβιώσει.

Πίσω του αφήνει δύο παιδιά 21ενός και 23 ετών.

"Μπήκα στο λεωφορείο και έβγαλα έξω έναν άνδρα. Η σύζυγός του, δυστυχώς, έμεινε πίσω. Είχε τις αισθήσεις της, αλλά ήταν παγιδευμένη" αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Σε κώμα νοσηλεύεται μία 60χρονη γυναίκα, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι είναι μία ακόμα γυναίκα και ένας άντρας.

Άλλα 14 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα Κάποιοι αναμένεται να πάρουν εξιτήριο εντός της ημέρας. 

Σε ισχυρό σοκ είναι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του λεωφορείου. Οι περισσότεροι επιστρέφουν σήμερα αεροπορικώς στην Ελλάδα.

"Όταν πήγα στα νοσοκομεία και εγώ και οι συνεργάτες μου νομίζαμε ότι όσοι είχαν απομείνει ήταν καλά. Όταν πήγα όμως στο ξενοδοχείο χθες το βράδυ μετά από τα νοσοκομεία αντιμετώπισα ανθρώπους που έφεραν και εκείνοι εκδορές και μώλωπες, αλλά είχαν επιλέξει να μην επισκεφθούν νοσοκομείο λόγω ακριβώς του ισχυρού σοκ" αναφέρει η Πρέσβυς της Ελλάδος.

Τα ερωτήματα για το δυστύχημα πολλά. Το κυριότερο γιατί ο οδηγός δεν είδε τις  προειδοποιητικές μπάρες.

Όταν ένα ψηλό όχημα περάσει από κάτω και χτυπήσει τις αλυσίδες σημαίνει ότι δεν χωράει να περάσει κάτω από την προειδοποιητική αψίδα πριν τη σήραγγα.

Ο οδηγός φαίνεται να οδηγούσε με περίπου 50 χλμ ανά ώρα, ενώ βγήκε αρνητικός στο τεστ αλκοόλ και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης είπε ότι ακολούθησε αυτή τη διαδρομή προς το παλάτι του Κοινοβουλίου, όπου ήταν προορισμός τους, γιατί ήταν η συντομότερη.

Σύμφωνα με αναφορές μαρτύρων στα Ρουμανικά ΜΜΕ, οι επιβάτες φέρεται να ήταν ήταν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που εξελίσσονταν οι διακοπές τους.

Λένε ότι υπήρχε μόνο ένας οδηγός στο πούλμαν που οδηγούσε εδώ στη Ρουμανία και καταλάβαιναν ότι ήταν κουρασμένος.

Το σημείο, πάντως, χαρακτηρίζεται καρμανιόλα.

Μόνο από το Σεπτέμβριο που έγιναν έργα στο συγκεκριμένο τούνελ έχουν γίνει άλλα 7 τροχαία.

Το τελευταίο δυστυχώς έμελλε να είναι θανατηφόρο.

Πηγή: skai.gr