Δυστύχημα με ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι - Ένας νεκρός και 24 τραυματίες - Βίντεο

Στο λεωφορείο επέβαιναν 47 άνθρωποι - Σε σοβαρή κατάσταση τρεις από τους 24 τραυματίες- Σε παραβίαση του ύψους μεταλλικής πινακίδας αποδίδονται τα αίτια του δυστυχήματος

Σοβαρό δυστύχημα με ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι σημειώθηκε στη 1.20 το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του,  και 24 τραυματίστηκαν, με τρεις να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Στο πούλμαν επέβαιναν 47 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, τα οποία δεν έχουν τραυματιστεί, αλλά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. 

Ο οδηγός του λεωφορείου φαίνεται πως δεν υπολόγισε το ύψος σιδερένιας προειδοποιητικής αψίδας που βρισκόταν πριν από υπόγεια διάβαση, και έπεσε πάνω της, με αποτέλεσμα η αψίδα να πέσει πάνω στην οροφή του λεωφορείου και να τη συνθλίψει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 18 από τους 47 επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους. 

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει χθες Πέμπτη το βράδυ από τη Λάρισα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, και είχε προορισμό τη ρουμανική πρωτεύουσα οπού έφτασε τα ξημερώματα.

Βουκουρέστι

Οι 22 τραυματίες διακομίστηκαν σε δύο νοσοκομεία της πόλης, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί. Στα νοσοκομεία έσπευσαν άνθρωποι της πρεσβείας. 

Σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό έχουν προηγηθεί και άλλα ατυχήματα, μετά τα εγκαίνιά του, το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε από αλκοτέστ και τεστ για ναρκωτικές ουσίες, και βγήκε αρνητικός. 

Βουκουρέστι

Πηγή: skai.gr