Δολοφονία ο θάνατος του Έιντριαν Πέιν - Συνελήφθη ο δράστης - Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η παγκόσμια, μπασκετική κοινωνία έχει συγκλονιστεί απ’ το μεσημέρι της Δευτέρας (9/5) στην είδηση του θανάτου του άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, Έιντριαν Πέιν, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του, έπειτα από πυροβολισμό τα ξημερώματα.

Η Αστυνομία του Όραντζ Κάουντι της Φλόριντα έδωσε επίσημα πλέον το απόγευμα της Δευτέρας (9/5) τα στοιχεία για τη δολοφονία του 31χρονου αθλητή σε προάστιο του Ορλάντο, επισημαίνοντας πως έχει συλληφθεί ο δράστης.

Πριν από λίγες μέρες ο Αμερικανός είχε πανηγυρίσει το νταμπλ στο Κατάρ με την Αλ Σαντ, μαζί με τους Βασίλη Μπρατσιάκο - Ζήση Σαρικόπουλο και είχε γυρίσει πρόσφατα στην πατρίδα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας του Όραντζ Κάουντι:

«Στη 1:37 τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 2022, η Αστυνομία του Όραντζ Κάουντι ενημερώθηκαν για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο τετράγωνο 2500 του Έγκρετ Σόρς Ντράιβ. Ένας άνδρας στα 30 του, ο οποίος πυροβολήθηκε και στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε ως ο Έιντριαν Πέιν με ημερομηνία γέννησης την 19η Φεβρουαρίου του 1991, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο δράστης του πυροβολισμού, ο οποίος αναγνωρίσθηκε ως ο Λόρενς Ντόριτι με ημερομηνία γέννησης την 17η Φεβρουαρίου του 1993, έμεινε στον τόπο του εγκλήματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί από τους ντετέκτιβς. Ο Ντόριτι συνελήφθηκε με την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κρατητήριο»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ