Dildos όχι drones: Ουκρανοί χακάρουν Ρώσο που αγόραζε drones για τον πόλεμο, παίρνουν σεξουαλικά βοηθήματα 25 χιλιάδων δολαρίων 

Ο Ρώσος μαχητής μάζευε χρήματα για να αγοράσει drones για χρήση από τα ρωσικά στρατεύματα στoν πόλεμο στην Ουκρανία

Ουκρανοί ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι χάκαραν το διαδικτυακό λογαριασμό ενός Ρώσου εθελοντή στον πόλεμο με την Ουκρανία, ο οποίος αγόραζε drones για τις δυνάμεις της Μόσχας – και σπατάλησαν τα χρήματα σε... σεξουαλικά βοηθήματα. Η ομάδα Kiber Sprotyv (Cyber Resistance) ανακοίνωσε ότι στόχευσε τον λογαριασμό AliExpress του Μικάιλ Λούτσιν — φίλου του φιλορώσου στρατιωτικού blogger Βλάντλεν Τατάρσκι (γνωστός και ως Maxim Fomin), ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης την Κυριακή. 

Ο Λούτσιν μάζευε χρήματα για να αγοράσει drones για χρήση από τα ρωσικά στρατεύματα στoν πόλεμο στην Ουκρανία. «Είναι εγκληματίας πολέμου, εθελοντής, blogger και τώρα ιδιοκτήτης δονητών», ανέφεραν σαρκαστικά οι χάκερ σε ανακοίνωσή τους, δημοσιεύοντας στιγμιότυπά τους που χρησιμοποιούν το λογαριασμό του Λούτσιν στο AliExpress, ένα κινεζικό διαδικτυακό κατάστημα. Οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν ότι αγόρασαν σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 25.000 δολαρίων μέσω του λογαριασμού του Λούτσιν Πρόσθεσαν ότι ο Λούτσιν ήταν πλέον ιδιοκτήτης μιας «μοναδικής» συλλογής «φαλλών» αξίας 25.000 δολαρίων, χρήματα που «σχεδίαζε να ξοδέψει σε drones για τον ρωσικό στρατό». «Τώρα αντί για drones, θα πρέπει να στείλει φορτηγά γεμάτα δονητές, στραπόνια και άλλα πολύτιμα πράγματα για το ρωσικό λαό» αναφέρουν σαρκαστικά. 

Ο Λούτσιν επιβεβαίωσε ότι το email του και ο λογαριασμός του στο AliExpress παραβιάστηκαν από τους Ουκρανούς, αλλά ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να πάρει πίσω τα περισσότερα από τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί — εκτός από σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 17.000 ρουβλιών (195 ευρώ). Ο Ρώσος είπε επίσης ότι είναι «λυπηρό» που δεν υπάρχουν «αρκετοί πύραυλοι Kalibr» για να χτυπήσουν τους χάκερ. Σε απάντηση, η Kiber Sprotyv είπε ότι ο Λούτσιν έλεγε ψέματα για την επιστροφή των χρημάτων. Αργότερα, ο Λούτσιν έγραψε μια δεύτερη ανάρτηση στο Telegram στην οποία είπε ότι θα ανοίξει ένα… sex shop στη Ρωσία και θα αγοράσει ακόμη περισσότερα drones από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.
 

Πηγή: politico.eu