«Δεν θέλω να ζητιανεύω-Δεν πάει άλλο»: Σε κατάσταση σοκ οι Τούρκοι πολίτες από την κρίση

Αντιμέτωποι με τις δραματικές συνέπειες της ακρίβειας που έχει πλήξει την Τουρκία, λόγω της «ελεύθερης πτώσης» την οποία σημειώνει η  τούρκικη λίρα, βρίσκονται οι πολίτες της χώρας.

Τηλεοπτικό δίκτυο κατέγραψε και μετέδωσε τις δηλώσεις των κατοίκων που απεγνωσμένοι αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι με την φτώχεια που μαστίζει τη χώρα.

«Έχω  πάθει σοκ. Την περασμένη εβδομάδα αυτά τα αβγά ήταν 14 λίρες, τώρα ανέβηκαν στις 16 λίρες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αυξήσεις 3, 4, 5 λίρες. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτό; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά μια κάτοικος.

«Τι είναι αυτό; Tι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν κατηγορούμε τον Ερντογάν όμως. Tι συνέβη και η οικονομία πήγε τόσο χάλια; Έχω τρία παιδιά, το μικρότερο 4 ετών και αναγκάζομαι να το κλειδώνω και να το αφήνω μόνο του για να πηγαίνω να εργαστώ στα σπίτια. Δεν έχω κανέναν!!», ήταν η δραματική έκκληση μιας άλλης κατοίκου

Ενώ μια τρίτη γυναίκα σε κατάσταση απελπισίας δήλωσε : «Τι θα κάνουμε δεν θέλω να ζητιανεύω..»

Την ίδια μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Haber,  αναφέρθηκε στις βάσεις των ΗΠΑ στην ελληνική επικράτεια ενώ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα άρχισε να στέλνει στρατιώτες στην Δυτική Θράκη: «Oι ΗΠΑ πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική μεταφορά δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας. Άλλο ένα στρατιωτικό μεταγωγικό πλοίο έφτασε στην Αλεξανδρούπολη. Έγιναν διαδηλώσεις κάποιων που εναντιώνονται στην παρουσία των ΗΠΑ και έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Επιπλέον, η Ελλάδα άρχισε να στέλνει στρατιώτες στα τουρκικά χωριά της Δυτικής Θράκης.»

Πηγή: skai.gr