Κλείσιμο

Το «ψωμί ψωμάκι» λένε στην Τουρκία… Το βιολί του ο Ερντογάν: Δε θα συμβιβαστώ!

Μπορεί στην Τουρκία να λένε το «ψωμί ψωμάκι», αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμμένει πεισματικά στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, παρότι ο κόσμος υποφέρει από την ακρίβεια.

Όπως αναφέρει δε ο Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος μίλησε για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο: «Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν κάνει ζιγκ ζαγκ. Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλούσε για χαμηλά επιτόκια από την αρχή, και λέει ότι το επιτόκιο θα πέσει. Ποτέ δεν υποστήριξα διαφορετική πολιτική. Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο ίδιο σημείο» και πρόσθεσε:

«Δε θα συμβιβαστώ ποτέ σε αυτό. Γιατί είναι και δική μου ιδιοσυγκρασία, μέσα στο εύρος των τιμών. Δεν μπορώ και δε θα συμβιβαστώ. Με αυτό τον τρόπο θα τα καταφέρουμε. Θα δείτε, ελπίζω, πως θα πέσει ο πληθωρισμός πριν από τις εκλογές. Είναι πολύ ξεκάθαρο με όλα τα στοιχεία και όλα… Γι’ αυτό τα λόμπι των συμφερόντων έχουν λυσσάξει». 

Μάλιστα, ο Ερντογάν στην τελευταία του ομιλία του αναφέρθηκε και στις οικονομικές του γνώσεις. «Έχω σπουδάσει οικονομικά, και έχω γνώσεις και πεποιθήσεις σε μια σειρά αξιών. Πέρα από την οικονομική εκπαίδευση, το επιτόκιο είναι η αιτία, κι όχι το αποτέλεσμα, κι άρα πρέπει να μειωθεί». 

Η νέα δήλωση του τούρκου κατακρήμνισε την τουρκική λίρα έως και 4% έναντι του δολαρίου για να μαζέψει τη συνέχεια τις απώλειές της στο 2,4% με την ισοτιμία πια στις 12,4 λίρες το δολάριο.  

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία ο θηριώδης πληθωρισμός έχει εξαθλιώσει εκατομμύρια πολίτες, ειδικά στα χαμηλά στρώματα. Κόσμος περιμένει για ώρες μέσα στο κρύο για λίγο φθηνό ψωμί καθώς αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και για αυτό.

Ο Μανώλης Κωστίδης κατάφερε να μπει σε από τα εργοστάσια που με εντολή του δημάρχου της Πόλης Ιμάμογλου πουλάνε το λεγόμενο ψωμί του λαού σε τιμή κόστους.
 

Πηγή: skai.gr