Άλεκ Μπάλντουιν: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χάτσινς

Οι εισαγγελείς κατέθεσαν επίσημα τις κατηγορίες σε βάρος του 

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται και επίσημα πλέον ο Άλεκ Μπάλντουιν, για τον θανάσιμο πυροβολισμό της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα, τον Οκτώβριο του 2021. 

Οι εισαγγελείς στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, κατέθεσαν επίσημα τις κατηγορίες σε βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κατηγορήσουν τόσο τον Μπάλντουιν, όσο και την οπλουργό της ταινίας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τους κατηγορούν πως δεν τήρησαν διαδικασίες ασφαλείας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το μοιραίο.

«Δικαστική πλάνη»: Έντονη αντίδραση Μπάλντουιν στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια στο θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Σε μια πρώτη - έντονη - αντίδρασή του μετά την αρχική ανακοίνωση των εισαγγελεων ότι θα προχωρήσουν σε αυτές τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια εις βάρος ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν υποσχέθηκε να τις «πολεμήσει» χαρακτηρίζοντάς τες ως «τρομερή δικαστική πλάνη». 

Τόσο ο Μπάλντουιν όσο και η Γκουτιέρεζ Ριντ αντιμετωπίζουν - σύμφωνα με διεθνή μέσα- μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν. 

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του ηθοποιού είχε αναφέρει: «Αυτή η απόφαση διαστρεβλώνει τον τραγικό θάνατο της Χάλινα Χάτσινς και αντιπροσωπεύει μια τρομερή δικαστική πλάνη. Ο κ. Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια (πραγματική) σφαίρα στο όπλο — ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο δεν είχε κανονικές σφαίρες. Θα πολεμήσουμε αυτές τις κατηγορίες και θα νικήσουμε». 

Από πλευράς τους, οι δικηγόροι της οπλουργού Χάνα Γκουντιέρες Ριντ έχει δημοσιεύσει παρόμοια δήλωση. «Η Χάνα είναι, και ήταν πάντα, πολύ συγκινημένη και λυπημένη για αυτό το τραγικό δυστύχημα. Όμως δεν διέπραξε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αυτές οι κατηγορίες είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ εσφαλμένης έρευνας και μιας ανακριβούς κατανόησης των γεγονότων» τονίζεται.

«Σκοπεύουμε να φέρουμε στο φως την πλήρη αλήθεια και πιστεύουμε ότι η Χάνα θα απαλλαγεί από την αδικία από ενόρκους». 

Οι εισαγγελείς πάντως δηλώνουν βέβαιοι για την απόφαση.

«Αν κάποιος από αυτούς τους τρεις ανθρώπους – ο Άλεκ Μπάλντουιν, η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ ή ο Ντέιβιντ Χολς – είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάλινα Χάτσινς θα ζούσε σήμερα. Είναι τόσο απλό», τόνισε η ειδική εισαγγελέας Άντρια Ριμπ.

Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς, ο οποίος παρέδωσε στον Μπάλντουιν το γεμάτο όπλο, έκανε συμφωνία και αντιμετωπίζει πλημμέλημα.

Πηγή: skai.gr