Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο Άλεκ Μπάλντουιν για το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Τόσο ο Μπάλντουιν, όσο και η οπλουργός της ταινίας "Rust" Γκουτιέρες Ριντ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν

Ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, και η οπλουργό της ταινίας "Rust" Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στο πλατό της ταινίας, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές του Νέου Μεξικού. Οι κατηγορίες θα απαγγελθούν επίσημα έως το τέλος του μήνα.

Τόσο ο Μπάλντουιν, όσο και η Γκουτιέρες Ριντ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν. Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς, ο οποίος παρέδωσε στον Μπάλντουιν το γεμάτο όπλο, έκανε συμφωνία και αντιμετωπίζει πλημμέλημα.

«Αν κάποιος από αυτούς τους τρεις ανθρώπους – ο Άλεκ Μπάλντουιν, η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ ή ο Ντέιβιντ Χολς – είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάλινα Χάτσινς θα ζούσε σήμερα. Είναι τόσο απλό», τόνισε η ειδική εισαγγελέας Άντρια Ριμπ.

Η πρώτη δικαστικής εισαγγελέας του Νέου Μεξικού Μέρι Κάρμακ Άλτγουις ανακοίνωσε τις κατηγορίες την Πέμπτη σε δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι ένορκοι δεν θα αποφασίσουν απλά αν ήταν ένοχοι, αλλά με ποιο ορισμό της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ήταν ένοχοι’’ διευκρίνισε η εισαγγελική λειτουργός στο Twitter.  

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος Μπάλντουιν περιέγραψε το θάνατο της 42χρονης Χάτσινς, τον Οκτώβριο του 2021, ως «τραγικό δυστύχημα».

Παράλληλα, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το όνομά του, μηνύοντας άτομα που εμπλέκονται στο χειρισμό και την προμήθεια του γεμάτου όπλου που του παραδόθηκε στα γυρίσματα. Ο σταρ του Χόλιγουντ, που δεν πρωταγωνιστούσε μόνο, αλλά ήταν και συμπαραγωγός του Rust, επέμεινε ότι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο ήταν ασφαλές.

Από την πλευρά της, η οπλουργός, υπεύθυνη για τα πυρομαχικά και τα όπλα στο πλατό του Νέου Μεξικού, έχει επανειλημμένα αρνηθεί την ευθύνη για το θάνατο της Χάτσιντς με πραγματικά πυρά. Τον Ιανουάριο του 2022, κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας που προμήθευε τα πυρομαχικά, ισχυριζόμενη ότι την προμήθευσαν άσφαιρα αναμεμειγμένα με κανονικές σφαίρες.

Σε μια πρώτη - έντονη - αντίδρασή του, ο Άλεκ Μπάλντουιν υποσχέθηκε να «πολεμήσει» τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια που ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη από τους εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό, χαρακτηρίζοντάς τες ως «τρομερή δικαστική πλάνη». 

Rust

Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ 

Πηγή: skai.gr