Σκληρή απάντηση στον Μπάλντουιν από την εισαγγελέα του Rust: Δεν έχει ασυλία επειδή είναι σταρ

«Ο Μπάλντουιν δεν έκανε αυτό που έπρεπε (…) Έχουμε μιλήσει με πολλούς ηθοποιούς, πρωτοκλασάτους και άλλους, που είπαν ότι ελέγχουν πάντα τα όπλα τους ή έχουν κάποιον να το ελέγξει μπροστά τους»

Σκληρή απάντηση στον Άλεκ Μπάλντουιν έδωσε η πρώτη δικαστικής εισαγγελέας του Νέου Μεξικού Μέρι Κάρμακ Άλτγουις που έχει αναλάβει την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού της Χαλίνα Χάτσιντς από σφαίρα στο πλατό της ταινίας Rust. 

Μετά τη δήλωση του δικηγόρου του Μπάλντουιν, που μίλησε για δικαστική πλάνη, η εισαγγελική λειτουργός απάντησε στο CNN ότι ο ηθοποιός τράβηξε τη σκανδάλη - και ότι διαχειριζόταν (ως συμπαραγωγός) ένα «γρήγορο και ‘χαλαρό’ πλατό» στo πλαίσιο της ταινίας που μαστιζόταν από ζητήματα ασφάλειας. 

«Υπήρχε μεγάλη έλλειψη στάνταρ (ασφαλείας) σε αυτό το σετ. Υπήρχαν πραγματικές σφαίρες στο σετ, αναμείχθηκαν με ψεύτικες σφαίρες. «Κανείς δεν τους έλεγχε, ή τουλάχιστον δεν τους έλεγχε με συνέπεια. Με κάποιο τρόπο γέμισαν ένα όπλο, το παρέδωσαν στον Άλεκ Μπάλντουιν, δεν το έλεγξε, δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να βεβαιωθεί ότι ήταν ασφαλής ή να βεβαιωθεί ότι κάποιος άλλος ήταν ασφαλής. Έστρεψε το όπλο στη Χαλίνα Χάτσινς και πάτησε τη σκανδάλη», είπε η δικαστική λειτουργός. «Κανείς δεν έκανε τη δουλειά του». 

Αν και μπορεί να ήταν δυστύχημα, η Άλτγουις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Μπάλντουιν «δεν έχει ασυλία» επειδή είναι σταρ. «Το ότι είναι δυστύχημα δεν σημαίνει ότι δεν είναι εγκληματικό. Δεν σκόπευαν να το κάνουν, δεν είχαν την πρόθεση να σκοτώσουν, αλλά συνέβη ούτως ή άλλως, και αυτό που συνέβη ήταν κάτι παραπάνω από απλή αμέλεια». 

«Έχουμε μιλήσει με πολλούς ηθοποιούς, πρωτοκλασάτους και άλλους, που είπαν ότι ελέγχουν πάντα τα όπλα τους ή έχουν κάποιον να το ελέγξει μπροστά τους. Ένας ηθοποιός δεν έχει ασυλία μόνο και μόνο επειδή είναι ηθοποιός. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο» διεμήνυσε.
 

Πηγή: skai.gr