Κλείσιμο

Οι Ρώσοι προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Αζοφστάλ, σύμφωνα με το Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εφορμήσουν εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη από εδάφους, με τη στήριξη αεροπορικών πληγμάτων και βομβαρδισμών πυροβολικού, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολεκσίι Αρέστοβιτς.

Ο Αρέστοβιτς έγραψε στο Facebook ότι «ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Αζοφστάλ και περισσότερους από 1000 αμάχους, που κρύβονται στο εργοστάσιο».

Το εργοστάσιο χάλυβα είναι το τελευταίο ουκρανικό οχυρό που απομένει στη Μαριούπολη.

Τα ρωσικά στρατεύματα περικύκλωσαν το εργοστάσιο στις αρχές Μαρτίου, ενώ έχουν σταδιακά καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

«Θέλουμε να δούμε τον ήλιο»: Σπαρακτικό βίντεο με παιδιά εγκλωβισμένα στο Αζοφστάλ 

Σπαρακτικό είναι το βίντεο της Guardian με εγκλωβισμένους αμάχους, κυρίως μητέρες και παιδιά, που έχουν βρει καταφύγιο στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ. 

«Ξεμένουμε από δυνάμεις» λένε και απευθύνουν έκκληση να απομακρυνθούν από το πολιορκούμενο χαλυβουργείο και να μεταφερθούν σε ασφαλές έδαφος. Οι γυναίκες σημειώνουν ότι 15 παιδιά, από μωρά μέχρι και εφήβους, ζουν σε σήραγγες κάτω από το εργοστάσιο. 

Στο βίντεο, που αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου, φαίνονται αρκετά παιδιά, περιτριγυρισμένα από ρούχα και αυτοσχέδια κρεβάτια.

Πηγή: skai.gr