Κλείσιμο

Στενές επαφές 3ου τύπου ή κάτι άλλο; Απόκοσμη ροζ λάμψη στον ουρανό της Αυστραλίας – Φωτό 

Όταν μια ροζ λάμψη φώτισε τον βραδινό ουρανό στην πόλη Mildura, στη βόρεια Βικτώρια την Τετάρτη, η Τάμι Σζουμόφσκι αναρωτήθηκε αν είχε φτάσει η Αποκάλυψη. 

Στενές επαφές τρίτου τύπου ή η εξήγηση ήταν πιο… πεζή; 

Όταν μια ροζ λάμψη φώτισε τον βραδινό ουρανό στην πόλη Mildura, στη βόρεια Βικτώρια την Τετάρτη, η Τάμι Σζουμόφσκι που μένει στην περιοχή αναρωτήθηκε αν είχε φτάσει η Αποκάλυψη. 

«Έκαναν την κουλ, ψύχραιμη μαμά, έλεγα στα παιδιά: "Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε"», είπε στο BBC. «Μα στο κεφάλι μου λέω, τι διάολο είναι αυτό;» 

Όπως και άλλοι έκπληκτοι ντόπιοι, το μυαλό της κ. Σζουμόφσκι αρχικά πήγε στα χειρότερα: ήταν μια εισβολή εξωγήινων; Μήπως ένας αστεροειδής; 

«Η μαμά είναι στο τηλέφωνο και ο μπαμπάς της λέει: «Καλύτερα να βιαστώ να πιω το τσάι μου γιατί ο κόσμος τελειώνει». «Και η μαμά λέει: «Τι νόημα έχει να πιεις το τσάι σου αν τελειώσει ο κόσμος;»

Μια άλλη κάτοικος, η Νίκεα Τσάμπιον, σκέφτηκε αρχικά ότι επρόκειτο για ένα πραγματικά λαμπερό κόκκινο φεγγάρι - πριν συνειδητοποιήσει ότι το φως προερχόταν από το έδαφος. «Όλα αυτά τα σενάρια για το τέλος του κόσμου περνούσαν από το μυαλό μου», είπε στο BBC. 

Αυστραλία

Νίκεα Τσάμπιον 


«Περνούσα στιγμή Stranger Things… λέω, Vecna; Εσύ είσαι;» δήλωσε χαριτολογώντας η Τσάμπιον, αναφερόμενη σε έναν τέρας από την περίφημη τηλεοπτική σειρά φαντασίας. 

Και οι δύο γυναίκες -προς ανακούφισή τους- έσφαλαν για τα αίτια της ροζ λάμψης. Αποδείχθηκε ότι η απόκοσμη λάμψη προερχόταν από ένα… αγρόκτημα κάνναβης λίγο έξω από την αυστραλιανή πόλη! 

Η φαρμακευτική κάνναβη νομιμοποιήθηκε στην Αυστραλία το 2016, αλλά η ψυχαγωγική χρήση του ναρκωτικού απαγορεύεται. Υπάρχουν ελάχιστες εγκαταστάσεις καλλιέργειας και οι τοποθεσίες τους είναι άκρως απόρρητες για λόγους ασφαλείας - αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το αγρόκτημα βγήκε στο φως της δημοσιότητας

Φώτα με κοκκινωπή απόχρωση χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της καλλιέργειας. Συνήθως, τα στόρια συσκότισης κατεβαίνουν το σούρουπο, αλλά την Τετάρτη δεν λειτούργησαν, αποκάλυψε εκπρόσωπος της Cann Group που καλλιεργεί την κάνναβη. Και επειδή ήταν μια συννεφιασμένη νύχτα, τα φώτα δημιούργησαν ένα «ηλιοβασίλεμα σε… στεροειδή» που μπορούσε να εντοπιστεί σε σχεδόν μια ώρα απόσταση από την εγκατάσταση…

«Έσκασα στα γέλια... θα μπορούσε να ήταν κάτι πολύ σημαντικότερο, αλλά βασικά ήταν απλά φώτα για την καλλιέργεια της μαριχουάνας για ιατρική χρήση», είπε η κυρία Champion. Η κ. Σζουμόφσκι είπε ότι «γέλασαν με την ψυχή τους». Παρά τον αρχικό πανικό, θαύμασε την ομορφιά του (όχι και τόσο) απόκοσμου σόου: «Πιστεύω ότι ήταν υπέροχο - θα έπρεπε να το κάνουν πιο συχνά» δήλωσε μάλιστα.

Πηγή: bbc.com