Γλίτωσε τη φρίκη του πολέμου και απολαμβάνει την θαλπωρή της Κρήτης νεογέννητο αγοράκι από την Ουκρανία

Μια αλυσίδα αλληλεγγύης έχει στηθεί στο κέντρο του Ηρακλείου, για να αγκαλιάσει και να περιθάλψει με στοργή και φροντίδα το πρώτο μωράκι από την Ουκρανία που γεννήθηκε στην Κρήτη.

Το αγοράκι γεννήθηκε στις 29 Απριλίου στο ΠΑΓΝΗ και χαίρει άκρας υγείας μαζί με τη μητέρα του Αλπίνα, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση του πολέμου και να γεννήσει στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, ο μικρός Μαρκ γεννήθηκε 3.400 γρ. βάρος και 50 εκ. ύψος και λίγες μέρες μετά τη γέννησή του κατάφερε να φτάσει και ο πατέρας του στο Ηράκλειο και να τον αγκαλιάσει για πρώτη φορά.

Η οικογένεια προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της στη νέα πραγματικότητα που ζει μακριά από τη φωτιά του πολέμου και να χτίσει τη ζωή της από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του νεαρού ζευγαριού η  συμπατριώτισσά τους Τατιάνα Κάρποβα, η οποία έχει τεράστια συμβολή στη στήριξη των προσφύγων από την εμπόλεμη Ουκρανία.  Όπως  περιγράφει η κ. Κάρποβα μιλώντας στην «Π», η νεαρή Αλμπίνα  από τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, όπου παρακολουθούσαν την εξέλιξη της κύησής της.

Όμως ανά διαστήματα χτυπούσαν οι σειρήνες και έτσι η νεαρή Ουκρανή, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αναγκαζόταν για λόγους προστασίας να κατεβαίνει με τα πόδια στον χώρο προστασίας που είχε διαμορφωθεί στον ισόγειο χώρο του νοσοκομείου. Αυτό ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για τη νεαρή κοπέλα, η οποία φοβούμενη να μην έχει επιπλοκές η γέννηση του παιδιού της αποφάσισε να αφήσει την πατρίδα της και να έρθει στην Κρήτη. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς στο Ηράκλειο, το οποίο είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν, ζει και ένα συγγενικό της άτομο.

Στο πλευρό του νεαρού ζευγαριού από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη- Σκαλίδη έσπευσε να βοηθήσει με κάθε τρόπο, καθώς τα έξοδα που απαιτούνται δεν είναι λίγα… Ένα πλυντήριο ρούχων, γάλα, πάνες ένα θήλαστρο… και ό,τι άλλο χρειαστεί ο μικρός Μαρκ για να μεγαλώσει σε ένα ήρεμο περιβάλλον μακριά από τη φρίκη του πολέμου.

Η κ. Ρένα Παπαδάκη με δηλώσεις της στην «Π» τονίζει ότι δύο μήνες τώρα ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει σταματήσει να μαζεύει ανθρωπιστική βοήθεια για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας στον Θεατρικό Σταθμό. Ήδη έχουν σταλεί τρία φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια και ο στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνονται μεταξύ άλλων είδη πρώτων βοηθειών και φαρμακείου, μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι, ελαστικοί, εγκαυμάτων), μη υδραργυρικά θερμόμετρα, θερμικές κουβέρτες, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες.

Επίσης θερμικά εσώρουχα, κουβέρτες, παπλώματα και προϊόντα μεγάλης διαρκείας όπως  κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, γάλα.

Η κ. Τατιάνα Κάρποβα τονίζει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί αυτή η πραγματικά συγκινητική προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας που ανακουφίζει δεκάδες οικογένειες  που ζουν την αφόρητη φρίκη του πολέμου.

Πηγή: PATRIS