«Ανώφελες» χαρακτηρίζει το Ιράν τις νέες κυρώσεις της ΕΕ για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

«Πρόκειται για μια μη εποικοδομητική ενέργεια λόγω εσφαλμένης κρίσης, η οποία βασίστηκε σε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Ταραχές και βανδαλισμοί δεν είναι πουθενά ανεκτοί. Το Ιράν δεν αποτελεί εξαίρεση», ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «ανώφελες» τις κυρώσεις που επέβαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τεχεράνης, κάνοντας λόγο για «μη εποικοδομητική ενέργεια» την οποία απέδωσε σε «εσφαλμένη κρίση».

«Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα περαιτέρω ανώφελες κυρώσεις σε βάρος Ιρανών. Πρόκειται για μια μη εποικοδομητική ενέργεια λόγω εσφαλμένης κρίσης, η οποία βασίστηκε σε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Ταραχές και βανδαλισμοί δεν είναι πουθενά ανεκτοί. Το Ιράν δεν αποτελεί εξαίρεση», ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συμπεριέλαβε σήμερα 11 φυσικά πρόσωπα και τέσσερις οντότητες από το Ιράν στη λίστα των κυρώσεων που σχετίζονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως ήταν ομόφωνη η απόφαση για τη λήψη μέτρων εναντίον όσων ευθύνονται για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί και τη βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ