«Προωθεί δυτικές αποκλίσεις»: Η Αλγερία απαγόρευσε την ταινία «Barbie» μετά την επιτυχία της

Η ταινία – φαινόμενο έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως 

«Θύμα» της επιτυχίας της έπεσε στην Αλγερία η ταινία «Barbie» σύμφωνα με το Reuters. Η κυβέρνηση της Αλγερίας απαγόρευσε την ταινία, η οποία προβαλλόταν σε ορισμένους κινηματογράφους της χώρας εδώ και αρκετές εβδομάδες και σημείωνε επιτυχία στα ταμεία, όπως ανέφερε τη Δευτέρα επίσημη πηγή και ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος 24H Algerie.

Η επίσημη πηγή είπε ότι η ταινία «προωθεί την ομοφυλοφιλία και άλλες δυτικές αποκλίσεις» και ότι «δεν συμμορφώνεται με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις της Αλγερίας».

Με πρωταγωνιστές τη Μάργκο Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως Barbie και Ken, η ταινία στέλνει την κούκλα της Mattel σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο. Η ταινία – φαινόμενο έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από το ντεμπούτο της στις 21 Ιουλίου.

Οι κινηματογράφοι στις πόλεις Αλγέρι, Οράν και Κωνσταντίνο είχαν γεμίσει ασφυκτικά, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο 24H Algérie, που πρόσθεσε ότι στις 20 ημέρες προβολής έκανε κάθε φορά sold out.

Πηγή: reuters.com