Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια

Οι ΗΠΑ ενέκριναν νέο πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισεκατομμυρίων προς την Ουκρανία και τους γείτονές της, υπό την μορφή δανείων για την αγορά αμερικανικών όπλων.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο για να συζητήσει το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν νέο πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισεκατομμυρίων προς την Ουκρανία και τους γείτονές της, υπό την μορφή δανείων για την αγορά αμερικανικών όπλων εν μέσω της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από την περασμένη εβδομάδα.

Το νέο πακέτο ξένης στρατιωτικής βοήθειας θα αφορά την Ουκρανία και 18 άλλες χώρες που κινδυνεύουν από μελλοντική ρωσική επίθεση, διευκρίνισε αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η βοήθεια προστίθεται στο πακέτο των 675 εκατομμυρίων δολαρίων απευθείας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία που ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν γνωστοποιεί στο αμερικανικό Κονγκρέσο την πρόθεσή της για την διάθεση της χρηματοδότησης για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος δεν διευκρίνισε ποιες άλλες χώρες θα λάβουν βοήθεια και ποιο τμήμα της προορίζεται για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ