Αγωγή 250 εκατ. δολαρίων κατά του Κάνιε Γουέστ από την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Ο γνωστός ράπερ δήλωσε ότι ο Φλόιντ πέθανε από μεγάλη δόση φαιντανύλης - Τι αναφέρεται στην αγωγή της οικογένειας εναντίον του

Αγωγή εναντίον του Κάνιε Γουέστ, με την οποία ζητούν αποζημίωση 250 εκατ. δολάρια, κατέθεσαν η μητλερα της κόρης του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε από ασφυξία, εξαιτίας λαβής αστυνομικού που τον είχε συλλάβει μετά από έλεγχο.

Ο Κάνιε Γουέστ ισχυρίστηκε ότι ο Floyd, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Derek Chauvin της Μινεάπολης τον Μάιο του 2020, πέθανε αφού πήρε φαιντανύλη και το γόνατο των αστυνομικών «δεν ήταν καν στο λαιμό του».

Η οικογένεια του Φλόιντ κινήθηκε νομικά εναντίον του γνωστού ράπερ, μετά τα σχόλιά του στο podcast του Drunk Champs.

Η Ρόξι Ουάσινγκτον, η μητέρα της Τζιάνα Φλόιντ, ισχυρίζεται στη μήνυση ότι ο Γουέστ έκανε «ψευδείς δηλώσεις» για τον Τζορτζ για να «προμοτάρει τα brands του».

Στην αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι έκανε τα σχόλιά του για να «αυξήσει την αξία μάρκετινγκ και τα έσοδα για τον ίδιο, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους συνεργάτες του».

Οι δικηγόροι λένε ότι ο West χρησιμοποίησε «κακόβουλα ψέματα» σχετικά με τον Floyd για να επωφεληθεί από τον θάνατό του.

Πηγή: skai.gr