Επιμένει η Άγκυρα: Σουηδία και Φινλανδία «να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους» για το ΝΑΤΟ

Από τα μέσα Μαΐου η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εμποδίζει τη διαδικασία διεύρυνσης της Ατλαντικής συμμαχίας με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Νέο μήνυμα σε Σουηδία και Φινλανδία «να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους» όσον αφορά «την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας». 

«Η Άγκυρα δεν είναι αντίθετη προς την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ωστόσο ότι «αναμένει ότι τα δύο κράτη θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει της συμφωνίας του ΝΑΤΟ του Ιουνίου». 

Από τα μέσα Μαΐου η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εμποδίζει τη διαδικασία διεύρυνσης της Ατλαντικής συμμαχίας με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι προστατεύουν Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οργανώσεις που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Στα τέλη Ιουνίου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας είχαν πάντως υπογράψει ένα μνημόνιο συμφωνίας που άνοιγε την πρόσβαση των δύο σκανδιναβικών χωρών στην Ατλαντική συμμαχία.

Πηγή: skai.gr