Κλείσιμο

Μυστικές συνομιλίες Αμερικανών και Ρώσων στην Άγκυρα παρουσία του επικεφαλής της CIA

Το Reuters κάνει λόγο για επαφές μεταξύ του επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και του ομολόγου του της SVR Σεργκέι Ναρίσκιν.

Τις πληροφορίες για συνομιλίες υψηλόβαθμων Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων στην Άγκυρα επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το Reuters, κάνοντας λόγο για επαφές μεταξύ του επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς (κεντρική φωτό) και του ομολόγου του της SVR Σεργκέι Ναρίσκιν (φωτό κάτω δίπλα στον Λαβρόφ).

Όπως διευκρίνισε πάντως αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, στόχος του Μπερνς είναι να μεταφέρει ένα μήνυμα σχετικά με τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία, στη σκιά του μπαράζ απειλών για χρήση πυρηνικών από Ρώσους αξιωματούχους, ειδικά μετά την απώλεια της Χερσώνας.

Ναρίσκιν

"Δεν διεξάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις. Δεν συζητά για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία", ξεκαθάρισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι ο Μπερνς θα θέσει επίσης τις υποθέσεις των κρατουμένων Αμερικανών στη Ρωσία όπως η Μπρίτνεϊ Γκράινερ. 

Νέο μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά των πυρηνικών όπλων έστειλαν τη Δευτέρα κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τις συνομιλίες της Δευτέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο κινέζος ομόλογός του αντάλλαξαν απόψεις για βασικές περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε (στον Σι) τον βάναυσο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις ανεύθυνες απειλές της Ρωσίας για πυρηνική χρήση. Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Σι επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί και δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στη χρήση ή την απειλή χρήσης πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: skai.gr