Η έκρηξη στην επαρχία Λογκάρ επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της συμμαχικής δύναμης που επιχειρεί στη χώρα (ISAF) αλλά και από τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ανάμεσα στους στρατιώτες.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις προσπάθειες της ISAF, η οποία αριθμεί περίπου 130.000 ένστολους, οι άμαχοι πολίτες έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στο πλαίσιο της ετήσιας καλοκαιρινής επίθεσης που διεξάγουν οι Ταλιμπάν.
Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκε ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς μηνιαίων επιθέσεων της τελευταίας διετίας, με τις συμμαχικές δυνάμεις να εκτιμούν πως σε ολόκληρη τη χώρα σημειώνονταν περισσότερες από 100 επιθέσεις ανά ημέρα.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.