Η Βαρβάρα φεύγει …. το κρύο μένει , παρότι θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το Σ/Κ !!

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Σήμερα Παρασκευή  Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, την Εύβοια, στις Κυκλάδες, και  την Κρήτη , θα σημειωθούν  τοπικές βροχές ή χιονόνερο , λίγα  χιόνια  στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα , λίγη συννεφιά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Νότια. Οι  Άνεμοι θα πνέουν , στο Ιόνιο Ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ , στο Νότιο Ιόνιο 7 με 8 , στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Ανατολικά και Βόρεια έως 8 με 10 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα έως 12 με 13 βαθμούς.

Το Σάββατο τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Νότιες  Κυκλάδες και την Κρήτη, που την Κυριακή θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη  χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ , η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή  άνοδο την Κυριακή.

Τέλος τη Δευτέρα λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και τα νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα κεντρικά και Βόρεια  ημιορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.  

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια  στα Βόρεια ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι  4 με 5 μποφόρ, και στα Ανατολικά 6.  Η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς , στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσ/νίκη   

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς. 

Πηγή: skai.gr