Ο Ίλον Μασκ φιλά ένα ρομπότ στο στόμα - «Έφτιαξε τη μελλοντική σύζυγό του;», αναρωτιούνται οι θαυμαστές του…

Οι «περίεργες» εικόνες έχουν στην πραγματικότητα δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Ο εκκεντρικός Ίλον Μασκ δεν σταματά να μας απασχολεί με τα καμώματά του. Μια «παράξενη» φωτογραφία του να φιλά ένα ρομπότ έχει γίνει «viral», αφήνοντας τους χρήστες άναυδους. Οι φωτογραφίες του Ίλον Μασκ να φιλιέται με γυναίκες-ρομπότ (ανθρωποειδή) έχουν κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται… 

Ο Ίλον Μασκ φιλά ένα ρομπότ

Ο Daniel Marven, διευθύνων σύμβουλος μιας κατασκευαστικής εταιρείας, «ανέβασε» τις εικόνες στο διαδίκτυο ρωτώντας: « Ο Ίλον Μασκ ανακοινώνει τη μελλοντική σύζυγό του, ποια είναι αυτή;». 

Οι εικόνες έρχονται μετά από πλάνα του ανθρωποειδούς-ρομπότ Optimus του Μασκ, το οποίο δεν ενθουσίασε τους χρήστες, με κάποιους να γράφουν ότι η εικόνα αυτή τους αηδιάζει. 

Ο Ίλον Μασκ φιλά ένα ρομπότ

Συγκεκριμένα ο κ. Marven έγραψε: «Είναι το πρώτο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που ονειρεύεται ο Ίλον Μασκ. Στοιχεία, τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα φυσιολογικό άτομο, γιατί φυσικά δεν υπάρχει φυσιολογικό άτομο που να έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές».

Συνέχισε περιγράφοντας πως η «Catnilla» είναι ένα ρομπότ που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δεν χρειάζεται φόρτιση και μπορεί να νιώθει τη θλίψη και τη χαρά». 

Ο Ίλον Μασκ φιλά ένα ρομπότ

Στη συνέχεια ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι «περίεργες» εικόνες είχαν στην πραγματικότητα δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Marven δήλωσε ότι σκοπός της ανάρτησής του ήταν να αναδείξει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. 

Πηγή: skai.gr