iPhone: Νέο καινοτόμο χαρακτηριστικό μπορεί να κλωνοποιήσει τη φωνή σας μέσα σε 15 λεπτά

Η λειτουργία Personal Voice έχει στόχο να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν να χάσουν τη φωνή τους, όπως άτομα με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS),  ή άλλες νευρολογικές παθήσεις

Ένα νέο καινοτόμο χαρακτηριστικό παρουσίασε η Apple σε λειτουργικό iOS που επιτρέπει στους χρήστες συσκευών iPhone, iPad και Mac να «κλωνοποιήσουν ψηφιακά» τη φωνή τους σε μόλις 15 λεπτά.

Η λειτουργία Personal Voice έχει στόχο να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν να χάσουν τη φωνή τους, όπως άτομα με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) ή άλλες νευρολογικές παθήσεις, και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει ως μέρος του λειτουργικού iOS 17 αργότερα φέτος.

Το Personal Voice μπορεί να εκπαιδευτεί σε 15 λεπτά, αρκεί να διαβάσετε φωναχτά τυχαία δημιουργούμενα μηνύματα κειμένου και χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση στη συσκευή προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή.

Το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο για χρήση με τη νέα δυνατότητα Live Speech της Apple στο iOS, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν αυτό που θέλουν να πουν και να το εκφωνούν δυνατά, κατά τη διάρκεια συνομιλιών, καθώς και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και κλήσεων FaceTime. Το χαρακτηριστικό λέγεται ότι λειτουργεί με όλες τις αγγλικές προφορές και τις διαλέκτους.

Ο Σύνδεσμος Νόσων Κινητικών Νευρώνων (Motor Neurone Disease Association) αναφέρει ότι σήμερα η κλωνοποίηση μιας φωνής, γνωστή ως voice banking, συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο δύο ώρες ή περισσότερο με την τρέχουσα τεχνολογία και μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες λίρες.

Πηγή: skai.gr
TAGS: iPhone Apple