Το Star Wars έγινε πραγματικότητα: Γεγονός η πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα – Δείτε βίντεο

Μόνο μην ρωτήσετε την τιμή της ιπτάμενης μοτοσικλέτας… 

Το Star Wars έγινε πραγματικότητα… Γεγονός αποτελεί η πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα, οι εφευρέτες της οποίας άντλησαν έμπνευση από τις ταινίες του Πολέμου των Άστρων. 

Η κατασκευάστρια εταιρεία Aerwins Technologies ονομάζει τη φουτουριστική ιπτάμενη μοτοσικλέτα XTURISMO, και ζυγίζει περισσότερα από 661 κιλά. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει κινητήρα 228 ίππων και τέσσερις προπέλες για επιπλέον ισχύ και σταθερότητα. 


Σύμφωνα με την εταιρεία, το XTURISMO έχει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών χρήσεων, από επιχειρήσεις διάσωσης μέχρι την τουριστική βιομηχανία. 

Το XTURISMO αποκαλύφθηκε στην πίστα Fuji στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2021. Τον Ιούνιο του 2022, η Aerwins Technologies ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία της στην έκθεση Top Marques στο Μονακό. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή λαμβάνει παραγγελίες από όλο τον κόσμο, αν και ουδείς γνωρίζει το νομικό καθεστώς χρησιμοποίησής της, καθώς και τι δίπλωμα θα χρειάζεται ο "οδηγός"...

Αν ενδιαφέρεστε, το XTURISMO είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην Ιαπωνία για μόλις… 555.000 δολάρια, δηλαδή ούτε 506.000 ευρώ. 

Πηγή: skai.gr