Επένδυση «μαμούθ» από την Amazon - Ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί με 4 δισ. δολάρια νεοφυή εταιρία τεχνητής νοημοσύνης

Με τη συμφωνία αυτή, η Amazon θέλει να εισέλθει σ' αυτό τον τομέα που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και έχει ανοίξει την όρεξη των γιγάντων του Ίντερνετ, αλλά και των επενδυτών

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα επένδυση έως 4 δισ. δολαρίων στην αμερικανική νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, η οποία αναπτύσσει έναν ανταγωνιστή του ChatGPT, σηματοδοτώντας ένα νέο σταθμό στην παγκόσμια κούρσα προς αυτές τις τεχνολογίες.

Με τη σύμπραξη αυτή, η γιγάντια εταιρεία του διαδικτυακού εμπορίου και του «cloud» (φιλοξενία δεδομένων προσβάσιμων εξ αποστάσεως) παίρνει μειοψηφική συμμετοχή στην Anthropic, η οποία έχει τελειοποιήσει το Claude, ένα chatbot (διαλογικό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης) ανταγωνιστικό του ChatGPT, του δημοφιλούς εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης της καλιφορνέζικης νεοφυούς εταιρείας OpenAI.

Όπως αυτή η τελευταία, η Anthropic εντάσσεται στις εταιρείες αιχμής για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης τελευταίας γενιάς, δίπλα στους επίσης γίγαντες της τεχνολογίας Google και Microsoft.

Η λεγόμενη «γενετική» τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει τη δημιουργία πρωτότυπων περιεχομένων βασιζόμενη σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Προτείνει μια διεπαφή με το χρήστη, ο οποίος θέτει ερωτήσεις ή διατυπώνει αιτήματα για να λάβει κείμενο, μουσική, εικόνα ή κώδικα.

Με τη συμφωνία αυτή, η Amazon θέλει να εισέλθει σ' αυτό τον τομέα που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και έχει ανοίξει την όρεξη των γιγάντων του Ίντερνετ, αλλά και των επενδυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ