Κλείσιμο

Αμπράμοβιτς: Ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Τσέλσι μετά τις κυρώσεις!

Όπως λίγο πολύ αναμενόταν, αφού είναι ανεπιθύμητος στη Μεγάλη Βρετανία μετά τις κυρώσεις, που ανακοίνωσε πριν από μερικά 24ωρα ο Μπόρις Τζόνσον, ως επακόλουθο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παραιτήθηκε από την Τσέλσι!

Με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα των Λονδρέζων, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε πως παραιτείται και αφήνει τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας!

Ήδη απ' όταν ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις από τον Τζόνσον, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο, ουσιαστικά, για «εξοστρακισμό» του Αμπράμοβιτς, που μεθόδευαν οι βρετανικές Αρχές, καθώς αναφέρεται ως ένας από τους «βασικούς παράγοντες» του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πληροφορίες ήθελαν ως απίθανο σενάριο να του επιτραπεί στο εξής να ζει στη Βρετανία, τη στιγμή, ωστόσο, που αξιωματούχοι της χώρας είχαν λάβει οδηγίες, για να καταστήσουν αδύνατη την μόνιμη εγκατάσταση του Ρώσου μεγιστάνα στη χώρα τους.

Ούτως ή άλλως, όμως, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν έχει εμφανιστεί εδώ και μήνες στο γήπεδο της ομάδας του, ''Stamford Bridge'', στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ενώ απέσυρε την αίτησή του για απόκτηση βρετανικής επενδυτικής βίζας Tier 1 το 2018, καθώς η έκδοσή της καθυστερούσε, στον απόηχο και των δηλητηριάσεων των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, περιστατικό που οδήγησε στο «πάγωμα» των σχέσεων Δύσης-Μόσχας.

Η ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς

«Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20χρονης ιδιοκτησίας μου στην Chelsea FC, έβλεπα πάντα το ρόλο μου ως θεματοφύλακα του κλαμπ, του οποίου η δουλειά είναι να διασφαλίσει ότι είμαστε όσο πιο επιτυχημένοι μπορούμε σήμερα, καθώς και να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ επίσης διαδραματίζουμε θετικό ρόλο στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω σήμερα στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Chelsea τη διαχείριση και τη φροντίδα της Chelsea FC. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων».
 

Πηγή: sport-fm.gr