Όρθιος στα Γιάννενα ο Ατρόμητος, πέταξε ευκαιρία ο ΠΑΣ

ΠΑΣ και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 σε ματς… ρώσικη ρουλέτα στα Γιάννενα, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι με τον Νίνη στο 92’, το οποίο έβγαλε ο Γιαννιώτης, έχοντας και τη βοήθεια του δοκαριού

Όρθιος στα Γιάννενα ο Ατρόμητος, πέταξε ευκαιρία ο ΠΑΣ.

Οι Ηπειρώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο δεύτερο, με το τελικό 1-1 να αφήνει χαρούμενους τους Περιστεριώτες που είδαν τον Γιαννιώτη να βγάζει στο 90’+2’ (με τη βοήθεια και του δοκαριού του) πέναλτι του Νίνη που έγινε μοιραίος για τους γηπεδούχους.

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο υπερείχε ο ΠΑΣ και το εξαργύρωσε στο 32’ με τον Μπάλαν να βρίσκει δίχτυα με προβολή από κοντά, άλλο ματς το δεύτερο και κυρίως από το 75’ και μετά. Η ομάδα του Κόουλμαν ισοφάρισε στο 77’ με ωραίο τελείωμα του Τζοβάρα και έμεινε αήττητη για 5ο διαδοχικό αγώνα.

Στο μυαλό των κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος Στάικος. Ο Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια, Σόρια και Πήλιος τα μπακ, με τους Παντελάκη και Μπακαδήμα να είναι το δίδυμο των στόπερ. Καραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα στο κέντρο. Παμλίδης και Μορέιρα στα «φτερά», με τον Μπάλαν να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Με ίδιο σχηματισμό ο Ατρόμητος. Στο τέρμα ο Γιαννιώτης, τα πλάγια μπακ Κεσχρίντα και Αθανασίου, ενώ Χατζησαΐας και Στρουγγης ήταν το δίδυμο των στόπερ. Έρλινγκμαρκ, Γκονθάλεθ και Ροτάριου η τριάδα στα χαφ, με τους Ρομπάιγ και Φριτζόνσον να παίζουν στα «φτερά», ενώ ο Κιάρτανσον ήταν στην κορυφή.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, η καλή φάση απουσίαζε, αλλά σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα. Στο 5’ πανηγύρισε το 1-0, αλλά εν τέλει δεν έγινε σε εκείνο το σημείο. Ο Μορέιρα έκανε ωραία κίνηση αρχικά και καλή σέντρα στη συνέχεια με τον Σόρια να εκτελεί τον Γιαννιώτη αφού προηγήθηκε έξυπνη κίνησή του χωρίς την μπάλα. Ωστόσο, ο συμπαίκτης του ήταν λίγο πίσω από την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ατρόμητος δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει στο πρώτο μέρος, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, παρουσιάζοντας κάπως πιο επιθετικές διαθέσεις μετά το 15’ και πριν το γκολ του ΠΑΣ. Όπου είχε άστοχες κεφαλιές με Στρούγγη (15’) και Έρλινγκμαρκ (27’). Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι τους και σταθερά περισσότερη ένταση.

Στο 32’ ανταμείφθηκαν για την υπεροχή τους, με τους Μορέιρα και Πήλιο να συνεργάζονται από τα αριστερά και τον Έλληνα μπακ να κάνει ωραία σέντρα, με τον Παμλίδη να βλέπει τον Χατζησαΐα να απομακρύνει σχεδόν στη γραμμή μετά την κεφαλιά, ενώ ο Έλληνας επιθετικός επιδίωξε εκ νέου με τον ίδιο τρόπο να σκοράρει, αλλά ο Μπάλαν του «έκλεψε» τη δόξα με προβολή. Στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Δεν βρήκε κάποια καλή φάση και ο ΠΑΣ δικαίως πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έψαξε πίεση πιο ψηλά στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο, αφού ο Ατρόμητος αναγκαστικά μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στο β’ μέρος σε σχέση με ό,τι έδειξε στα πρώτα 45 λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή μετά την ανάπαυλα σημειώθηκε στο 52’ και ήταν για τον Ατρόμητο, με τον Στρούγγη να κάνει την κεφαλιά και τον Κιάρτανσον αστοχεί με προβολή από δύσκολη θέση. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 60’, με τον Πήλιο να μπουκάρει από τα αριστερά και να κάνει γύρισμα για τον Ριένστρα που αστόχησε από καλή θέση.

Όσο κυλούσε το ματς, τόσο περισσότερα ρίσκα έπαιρνε αναγκαστικά ο Ατρόμητος, ο οποίος απείλησε στο 77’ με εκτός περιοχής σουτ του Κούεν, αλλά βρήκε το 1-1 δευτερόλεπτα μετά. Ο Αθανασίου σέντραρε και ο Τζοβάρας με ωραία κίνηση του σώματος και ωραίο τελείωμα αιφνιδίασε την αντίπαλη άμυνα.

Στην τελική ευθεία η αναμέτρηση έγινε… ρώσικη ρουλέτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΣ έφτασε πολύ πιο κοντά σε 2ο τέρμα. Αφού έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Μορέιρα (80’) και Νίνη (86’) πριν τη φάση του 92’, με τον πρώτο να αστοχεί με εξ επαφής κεφαλιά και τον δεύτερο να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα από το ύψος του πέναλτι. Σαν να ήταν σημαδιακό.

Ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να αποδράσει με το διπλό, αφού στο 88’ ο Τζαβίδας είχε άστοχο σουτ στο 88’. Τελικά απέδρασε με την ισοπαλία, καθώς στις καθυστερήσεις ο Χατζηισαΐα ανέτρεψε τον Τζίμα μέσα στην περιοχή. Ο Νίνης το πήρε πάνω του, εκτέλεσε χαμηλά το πέναλτι και ο φορμαρισμένος Γιαννιώτης έπεσε καλά στην αριστερή του γωνία, βρήκε την μπάλα που χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Ο Ατρόμητος δεν αρκέστηκε στο 1-1 και έψαξε… χρυσό γκολ σχεδόν στην εκπνοή με τον Κεσχρίντα να αναγκάζει σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Τσιντώτα που έβγαλε χαμηλό σοτ.

Πηγή: sport-fm.gr