Απίθανος Παναιτωλικός, «τούμπαρε» τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και… βλέπει εξάδα!

Ποια… σωτηρία; Ο απίθανος Παναιτωλικός έκανε επική ανατροπή κόντρα στον Βόλο (2-3), ξεμπέρδεψε με την όποια κουβέντα για παραμονή και «βλέπει», πλέον, εξάδα! Έπιασε πέναλτι στο 1-1 ο Στεργιάκης!

Ήταν εξαιρετικός από το 35ο λεπτό της αναμέτρησης και έπειτα και... τούμπαρε τον Βόλο ο απίθανος Παναιτωλικός (2-3)!

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18' με γκολ του Τσιρίνος, μετά από λάθος του Στεριάκη, ωστόσο ανέτρεψε τα δεδομένα και με τέρματα των Σενγκέλια (39'), Πέδρο (68') και Μαλή (73'), φεύγει με ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα από τη Μαγνησία, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα με το ίδιο σκορ στο πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο.

Πήρε το... αίμα του πίσω για το σοβαρό λάθος στο γκολ των γηπεδούχων ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, αποκρούοντας εντυπωσιακά την εκτέλεση πέναλτι του Μπαριέντος στο 62'. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν το σκορ, με τον Μεσκίδα να μειώνει με εντυπωσιακή εκτέλεση στο 90'+6'.

Πλησίασε στους 6 βαθμούς τον Βόλο και την εξάδα ο Παναιτωλικός, έχοντας πλέον 23 βαθμούς έναντι 29 του αποψινού του αντίπαλου, και ετοιμάζεται, πλέον, να τα παίξει όλα για όλα, για να βρεθεί στα playoffs, στην τελική ευθεία της κανονικού περιόδου της Stoiximan Super League.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Κώστας Μπράτσος κατέβασε τον Βόλο με 4-3-2-1, με τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν και Λούνα στην άμυνα, τους Μεταξά και Μπαριέντος στον άξονα και την τριάδα Πιρές, Τσιρίνος και Ντέλετις πίσω από τον προωθημένο Οζέγκοβιτς.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Ανστασίου, με τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Λιάβα, Μαλή, Λάρσον και Χουχούμη στην άμυνα, τους Μάρτενσον, Ντίας και Κολοβό στη μεσαία γραμμή, με τους Μόρσεϊ και Σενγκέλια ακροβολισμένους και τον Πέδρο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, με τον Σενγκέλια να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με το σουτ του Σενγκέλια στο 7’ να περνά άουτ. Στο 13’ ο Κώστας Μπράτσος πέρασε στο γήπεδο τον Γκάχι αντί του Μεταξά, για λόγους τακτικής.

Ο Βόλος, ωστόσο, ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 18’, ο Τσιρίνος πάσαρε στον Ντέλετιτς, εκείνος έκανε το σουτ από τα πλάγια της περιοχής, με τον Στεργιάκη να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα, με τον Τσιρίνος να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0!

Στο 21’ ο Ντέλετιτς έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σενγκέλια, ένα λεπτό αργότερα.

Στο 29’, ο Βόλος είχε μια πολύ καλή στιγμή να διευρύνει το προβάδισμά του. Ο Οζέγκοβιτς βρήκε ωραία τον Ντέλετιτς, εκείνος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από τα πλάγια της περιοχής, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στεργιάκη.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Παναιτωλικός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει στην ισοφάριση στο 39ο λεπτό. Ο Μόρσεϊ έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά, με τον Σενγκέλια να κάνει «κίνηση φορ» και με ωραίο σουτ να νικά τον Κλέιμαν για το 1-1! Αυτό ήταν το σκορ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Το δεύτερος μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, μέχρι το παιχνίδι να γίνει... ροντέο. Στο 58' και μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή των Αγρινιωτών, ο Στεργιάκης δεν βγήκε με τον τρόπο που θα ήθελε για να απομακρύνει, πέφτοντας άτσαλα πάνω στον Οζέγκοβιτς, με τον κ. Τσέτσιλα να δείχνει την άσπρη βούλα.
Ο Μπαριέντος ανέλαβε την εκτέλεση στο 62', με τον τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρίνιου να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και τον «νικά», ρεφάροντας, με αυτόν τον τρόπο, την κακή του αντίδραση στο γκολ των γηπεδούχων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να κερδίσει πέναλτι, με τον Ντέλετιτς να ανατρέπει τον Χατζηθεοδωρίδη που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή του Κλέιμαν. Ο Πέδρο ήταν εύστοχος στην εκτέλεση, φέρνοντας... τούμπα το ματς για το 2-1!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Παναιτωλικός χτύπησε και πάλι στο 73'. Μετά από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια από τα δεξιά, ο Μαλής μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή από κοντά, νίκησε τον Κλέιμαν για το 3-1!

Πηγή: sport-fm.gr