Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Σύγκρουση με φόντο τρόπαιο του Κυπέλλου βόλεϊ

Τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας για το 2023 θα διεκδικήσουν απόψε (21:30, ΕΡΤ3, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM) Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο κλειστό της Τέντας στην Καλαμάτα

Ώρα τελικού στην Καλαμάτα! Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν απόψε στις 21:30 (ΕΡΤ3, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6) τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας για το 2023 μετά τις θριαμβευτικές τους προκρίσεις απέναντι σε Μίλωνα και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

O τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός μετά την εύκολη επικράτηση με 3-0 σετ απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, θα διεκδικήσει το 17ο τρόπαιο του στο θεσμό. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς μετά την κατάκτηση του Challenge Cup θέλουν να σαρώσουν όλους τους τίτλους που έχουν απομείνει.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, μετρά 11 νίκες στα 12 τελευταία ματς με την παρουσία του στον τελικό να επισφραγίζει την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει τη φετινή σεζόν. Αυτή θα είναι η 23η παρουσία του Ολυμπιακού σε τελικό Κυπέλλου και πρώτη μετά το 2017 όταν και είχε επικρατήσει 3-1 της Κηφισιάς στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ έκανε το «3 στα 3» απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας στα ημιτελικά 3-1 σετ και θα βρεθεί για πέμπτη φορά στην ιστορία του και τέταρτη τα τελευταία εννιά χρόνια σε τελικό. Ο «δικέφαλος του βορρά» μετρά τέσσερις κατακτήσεις, ενώ βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τους τελικούς της Volley League αφού προηγείται στη σειρά 2-0 του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής της ομάδας Γιόσκο Μιλεκόνσκι, έχει πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος καθώς ο Μπραμ Φαν Ντερ Ντρις και ο Αλέξανδρος Ράπτης βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ικανοί να καθορίσουν την έκβαση του τίτλου.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τις νίκες να είναι μοιρασμένες στις δύο προηγούμενες καθώς το 1983 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας 3-1 σετ, ενώ το 2015 ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής με το ίδιο σκορ.

Πηγή: sport-fm.gr