Κύπελλο Ελλάδας: Στο 1-1 Καλλιθέα και Λαμία, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Σε ένα ματς με τρομερό φινάλε η Καλλιθέα έφυγε με την ισοπαλία από τη Λαμία και χτύπησε... καμπανάκι στην ομάδα της Φθιώτιδας ενόψει της ρεβάνς (10/1) για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου

Ηρωική ισοπαλία στην Λαμία πήρε η Καλλιθέα! Η ομάδα του Γιώργου Σίμου, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 80' με τον Λουκίνα, αλλά έφυγε εν τέλει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Αθανάσιος Διάκος» μετά και το γκολ του Μπεχαράνο που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς της 10ης Ιανουαρίου, στο «Ελ Πάσο» όπου και θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο μυαλό των κόουτς

O Σάββας Παντελίδης στο επίσημο ντεμπούτο του προτίμησε να παρατάξει τη Λαμία με 4-3-3. O Γκαραβέλης ήταν στην εστία, με τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο και Γκοράνοφ στην τετράδα της άμυνα. Νούνιες, Τζανδάρης στο κέντρο με τον Ντε Βινσέντι να κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Γιακουμάκης δεξί εξτρέμ, Γιακουμάκης αριστερό και Μανούσος στην κορυφή της επίθεσης.

Και ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την Καλλιθέα με 4-3-3. Ο Πάντος στο τέρμα. Μανθάτης, Καινούργιος, Ευαγγέλου, Κολτσίδας στην άμυνα. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Καμπρέρα, με τον Τσιντώνη και τον Νίλι ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν, Κωστανάσιος, Νασιμέντο και Κυνηγόπουλος.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ήπιο ρυθμό στην αρχή του, με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν την μπάλα μπροστά από την περιοχή τους. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν αυτή του έβδομου λεπτού, με τον Νασιμέντο να βρίσκει τον Κυνηγόπουλο όμως το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Η καλά οργανωμένη άμυνα της Καλλιθέας, δεν έδωσε το δικαίωμα στη Λαμία να πατήσει περιοχή και για αυτόν το λόγο η ομάδα του Σάββα Παντελίδη απείλησε εκτός αυτής. Στο 13’ ο Μανούσος σούταρε από το ημικύκλιο, με την μπάλα να σταματά στην επέμβαση του Πάντου.

Η ευκαιρία αυτή, αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας της Φθιώτιδας καθώς ανέβασε στροφές και έτσι στο 23’ ξανά ο Μανούσος που βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή όμως το δυνατό χαμηλό σουτ που εξαπέλυσε έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Πάντου.

Ο Έλληνας στράικερ, τρία λεπτά αργότερα επανέλαβε την ενέργεια του όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας αντέδρασε έγκαιρα.

Στο 31’ ήταν η σειρά του Τσιλούλη να απειλήσει ωστόσο η προσπάθεια του έφυγε έξω.

Η Καλλιθέα, «ξεμύτισε» από τα καρέ της και στο 43’ αναπτύχθηκε από τα δεξιά με τον Μανθάτη να βγάζει τη σέντρα και τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει εύκολα.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή σε πολύ καλό σημείο, όμως ο Πάντος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα την εκτέλεση του Ντε Βινσέντι με το 0-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο Σάββας Παντελίδης θέλησε να «φρεσκάρει» την επίθεση του, αντικαθιστώντας τον Γιακουμάκη με τον Μπεχαράνο. Ωστόσο αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Καλλιθέα με τον Νίλι να δέχεται την πάσα μέσα στην περιοχή και να σουτάρει, με τον Κορνέζο να επεμβαίνει στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια την κατοχή. Στο 57’ ο Ντεμέτριους πίεσε τον Μπεχαράνο από τα αριστερά, έκλειψε την μπάλα, έκανε την ασίστ στον Κυνηγόπουλο όμως ο φορ της Καλλιθέας είχε τοποθετήσει άσχημα το σώμα του και το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές όμως η Καλλιθέα, διατήρησε την ανωτερότητα της στο γήπεδο. Στο 80’ ο Ντεμέτριους έκανε μια τρομερή επέλαση από τα αριστερά περνόντας δύο παίκτες της Λαμίας, γύρισε στον Λουκίνα που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 87'. Ο Σλίβκα που είχε περάσει νωρίτερα στο ματς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπεχαράνο με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1 σώζοντας την παρτίδα για τους γηπεδούχους.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Καλλιθέα λίγο έλειψε να φύγει με τη νίκη από το ΔΑΚ, καθώς ο Κυνηγόπουλος, σούταρε με το εσωτερικό φάλτσο με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο δοκάρι του Γκαραβέλη και το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Πηγή: sport-fm.gr