Γράφουν ιστορία: Πρεμιέρα για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στο Final 8 του Champions League

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη ξεκινούν σήμερα (31/05) την προσπάθειά τους στο Final 8 του Champions League στο Βελιγράδι και ήδη έχουν φέρει -άλλη- μία τρομερή επιτυχία για το ελληνικό πόλο

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη πέφτουν σήμερα (31/05) στην πισίνα για το Final 8 του Champions League. Πριν ακόμα αρχίσουν, όμως, έχουν γράψει ιστορία για το ελληνικό πόλο, που θα εκπροσωπηθεί στην τελική φάση της σπουδαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά από δύο ομάδες.
Ο ΝΟΒ προκρίθηκε για παρθενική φορά στο Final 8 και ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από έναν χρόνο απουσίας, για την ένατη παρουσία του, στοχεύοντας στην κατάκτηση του τρίτου του τροπαίου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Final 8, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, θα «ανοίξει» η αναμέτρηση της Μπαρτσελονέτα με τη Γιουγκ στις 16:30, με τους Καταλανούς να αποτελούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Στις 18:00 θα ακολουθήσει η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με την οικοδέσποινα Νόβι Μπέογκραντ. Οι γηπεδούχοι του Final 8 προέρχονται από μια ονειρική σεζόν, κατά την οποία έφτασαν ως τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από την Προ Ρέκο και θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβό τους. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο πλευρό τους την παράδοση και κυνηγούν την πρόκριση στον έβδομο ημιτελικό της ιστορίας τους.

Ο Ολυμπιακός πέρυσι δεν αγωνίστηκε στην τελική φάση, βάζοντας τέλος σε ένα σερί επτά χρόνων με συνεχόμενες παρουσίες, όπου στέφθηκε μια φορά πρωταθλητής Ευρώπης και δύο έμεινε δευτεραθλητής.

Η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη και για τις δύο πλευρές. Ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, που κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, τίθεται αντίπαλος με την πρώην ομάδα του, με την οποία πέρυσι έφτασε ως τον τελικό. Από την άλλη, με το σκουφάκι της Νόβι αγωνίζονται οι -πρώην παίκτες του Ολυμπιακού- Άγγελος Βλαχόπουλος και Δημήτρης Σκουμπάκης.

Στις 19:30 θα αρχίσει η μάχη της Βουλιαγμένης με την Μπρέσια. Ο ΝΟΒ θα δώσει για πρώτη φορά το «παρών» στην τελική φάση του Champions League, έχοντας τη φιλοδοξία να ξεπεράσει το εμπόδιο της ιταλικής ομάδας, η οποία μετράει διαδοχικές παρουσίες στα ημιτελικά (2021, 2022), που αποτελούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα «κλείσει» η μάχη της Προ Ρέκο με τη Φερεντσβαρόσι στις 21:00. Η πανίσχυρη ιταλική ομάδα έχει κατακτήσει δέκα Champions League και θέλει να προσθέσει ένα ακόμα στην τεράστια συλλογή της. Οι Ούγγροι, από την άλλοι, μετρούν μια κατάκτηση το 2019, το 2021 ηττήθηκαν στον τελικό και πέρυσι έφτασαν ως τα ημιτελικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Μπαρτσελονέτα-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (16:30)
Νόβι Μπέογκραντ-Ολυμπιακός (18:00, ΕΡΤ2)
Μπρέσια-Βουλιαγμένη (19:30, ΕΡΤ2)

Προ Ρέκο-Φερεντσβαρόσι (21:00)

Πηγή: sport-fm.gr