Σεβίλλη-Ρόμα σήμερα στις 22:00 στον τελικό του Europa League

Σεβίλλη και Ρόμα θα «μονομαχήσουν» για το τρόπαιο του Europa League, με τους Ανδαλουσιανούς και τον Ζοσέ Μουρίνιο, να έχουν ένα επιπλέον, ιδιαίτερο, κίνητρο για να πανηγυρίσουν στην Puskas Arena

Στη συζήτηση για ομάδες και πρόσωπα που έχουν αφήσει το δικό τους, ιδιαίτερο, στίγμα σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν μπορεί να μην γίνεται ειδική μνεία στη Σεβίλλη και τον Ζοσέ Μουρίνιο. Μια ομάδα και ένας προπονητής που μπορεί να μην έχουν συνεργαστεί, να έχουν τεθεί αντιμέτωποι στη La Liga όταν ο Πορτογάλος ήταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και στο Champions League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, μοιράζονται ένα εξαιρετικό στατιστικό που τους κάνει… μοναδικούς!

Αυτό, δεν είναι άλλο, από το απόλυτο που έχουν και οι δυο στις επιτυχίες όταν στο τραπέζι… υπάρχει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Απ’ τη μια, οι Ανδαλουσιανοί μετράνε ένα τρομερό 6/6 σε κατακτήσεις κυπέλλων UEFA που το 2009 μετονομάστηκε σε Europa League και φυσικά διατηρούν την πρωτιά στη σχετική λίστας της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο Sport-fm.gr

Πηγή: skai.gr