Εκτός Αυστραλιανού Όπεν ο Νόλε -Φεύγει από την Αυστραλία -Τι δήλωσε

Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας, Τζέιμς Άλσοπ, ανακοίνωσε την απόφαση να καταργήσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα Νόκβακ Τζόκοβιτς περίπου 10 λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα.

Όπως τόνισε, ο ρόλος του δικαστηρίου δεν ήταν να κρίνει την αξία της απόφασης της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς. Αντιθέτως, του ανατέθηκε να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης για τους τρεις λόγους που προέβαλαν οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς.

«Δεδομένου… του ενδιαφέροντος και της κάλυψης σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της χώρας καταγωγής του κ. Τζόκοβιτς, της Σερβίας, το δικαστήριο θεωρεί σκόπιμο να καταστήσει σαφές ορισμένα ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία που έχει λάβει χώρα», είπε. «Δεν είναι μέρος της λειτουργίας του δικαστηρίου να αποφασίζει για την ουσία ή τη σοφία της απόφασης [του κ. Χοκ]».

Εκδίδοντας την ομόφωνη ετυμηγορία, είπε: «Οι διαταγές του δικαστηρίου είναι … η τροποποιημένη αίτηση να απορριφθεί με δικαστικά έξοδα».

Η διοργάνωση του τουρνουά ήδη τον αντικατέστησε με τον Σαλβατόρ Καρούσο. Αποχώρησε από τη χώρα το βράδυ (σύμφωνα με τοπική ώρα) της Κυριακής.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να ακυρώσει τη βίζα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέδωσε μια σύντομη δήλωση.

Ο ίδιος δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος», ενώ είπε ότι θα αφιερώσει λίγο χρόνο να ξεκουραστεί.

Η δήλωση:

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου.

Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα.»

Πηγή: skai.gr