Κλείσιμο

«Αυτοκτόνησε» στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας τον τιμώρησε!

Ιγκλέσιας και Σανταφέ κινούνταν στον άξονα, με τους Γκαρντάβσκι, Κρέσπι και Σίτο τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Άκης Μάντζιος παράταξε τον Αστέρα Τρίπολης με σύστημα 4-2-3-1, τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ και τους Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο και Άλβαρες στην ευθεία στην άμυνα.

Ιγκλέσιας και Σανταφέ κινούνταν στον άξονα, με τους Γκαρντάβσκι, Κρέσπι και Σίτο τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-3-3 και δύο αλλαγές.

Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Σάρλια και Πούχατς τετράδα στα μετόπισθεν. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Τσέριν αποτέλεσαν τους τρεις κεντρικούς χαφ, με τους Παλάσιος-Μπερνάρ να αγωνίζονται στα «φτερά» και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

O Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα και προσπάθησε με υπομονή και σωστό passing game -προσέχοντας ταυτόχρονα τα μετόπισθεν- να γίνει επικίνδυνος. Καταγράφοντας μόλις στο 6’ την πρώτη του καλή στιγμή…

Όταν από κόρνερ του Τσέριν και απομάκρυνση με κεφαλιά του Μπαράλες, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Ρούμπεν, ο οποίος σούταρε άμεσα, στέλνοντας τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Αντιθέτως, ο Αστέρας έκανε σαφές με τη… σέντρα ότι πρόθεσή του ήταν να κλείσει τους χώρους -παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας- και να περιμένει κάποια γρήγορη αντεπίθεση, για να φανεί απειλητικός, χωρίς να τα καταφέρει ιδιαίτερα.

Ενώ στο 14ο λεπτό οι «πράσινοι» είδαν μια… πολλά υποσχόμενη φάση να μην μετουσιώνεται καν σε τελική, αφού από την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ με σέντρα, οι αμυντικοί των γηπεδούχων μπερδεύτηκαν αλλά πριν ο αφύλαχτος Κουρμπέλης πλασάρει από κοντά, ο Γκαρντάβσκι έδιωξε με τάκλιν...

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο 20’ απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία, με την γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από Μπερνάρ και Τσέριν να βγάζει τον Παλάσιος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Καστάνιος πρόλαβε κι έδιωξε το πλασέ του Αργεντινού εξτρέμ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Παπαδόπουλου.

Χωρίς το… πολυπόθητο 0-1 γι’ αυτόν πέρασε και η φάση του 32ου λεπτού, καθώς από φάουλ του Πούχατς από αριστερά και απομάκρυνση του Καστάνιος με κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος που με βολέ από δεξιά την έστειλε πάνω από το δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Κουρμπέλη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, μένοντας με δέκα παίκτες και παίζοντας πλέον με 4-4-1.

Από την άλλη, οι Αρκάδες ήταν απόλυτα φυσιολογικά ότι θα… αναθαρρήσουν, κερδίζοντας κάποια παραπάνω μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να κερδίσουν κάτι παραπάνω.

Με τον Μπρινιόλι να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ το επικίνδυνο γύρισμα του Κρέσπι στο 37’ ενώ πέντε λεπτά μετά ο Γκαρντάβσκι σέντραρε από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του επερχόμενου Άλβαρες έφυγε πάνω από το αντίπαλο τέρμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71' Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55' Μπερτόλιο), Κρέσπι, Σίτο, Μπαράλες.
Έμειναν στον πάγκο: Τσίφτσης, Ολουγουατομπιλόμπα, Τασουλής, Γκαρσία, Ριέρα, Μπενίτο, Κωστέας.
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81' Χουάνκαρ), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (74' Τσόκαϊ), Παλάσιος (81' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (67' Ιωαννίδης), Μπερνάρ (68' Μαντσίνι).
Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Σάντσες, Κώτσιρας, Πούγγουρας.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας).
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Παπαδάκης (Ηρακλείου).
Τέταρτος διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).
VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου).

Πηγή: sport-fm.gr