Superleague: Απόδραση Ιωνικού με 2-0 από τη Λαμία - Ανάσα για παραμονή

Με το δεξί ξεκίνησε στον πάγκο του Ιωνικού ο Μιχάλης Γρηγορίου

Τεράστιο... διπλό και ανάσα για τον Ιωνικό! Οι Νικαιώτες αποχώρησαν νικητές (0-2) από την έδρα της Λαμίας, στη μεγάλο ντέρμπι παραμονής για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να πραγματοποιεί ντεμπούτο με το... δεξί στον πάγκο τους, κόντρα μάλιστα στην πρώην ομάδα του.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη -και δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα- για τους «κυανόλευκους» μετά τις 5 Νοέμβρη, όταν είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και πάλι εκτός έδρας, εκείνη τη φορά επί του ΟΦΗ. Έτσι, εάν και παρέμειναν ουραγοί, πήγαν στο -1 από τη Λαμία και στο -2 από τον Λεβαδειακό, με τη μάχη της παραμονής να φουντώνει για τα καλά.

Η ομάδα του Γρηγορίου πέτυχε και τα δύο της τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το 0-1 έγινε με αυτογκόλ του Μπεχαράνο στο 19' και το 0-2 στο 44' με τον Βαλεριάνο (πρώτο γκολ για τον Έλληνα αριστερό μπακ μετά το 2015).

Να σημειωθεί ότι προς το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Βέργος έπεσε στο έδαφος λόγω ζάλης. Μόλις σηκώθηκε, μεταφέρθηκε αμέσως στο ασθενοφόρο, με τα νεότερα νέα να είναι ευτυχώς καθησυχαστικά. Συγκεκριμένα, η νευρολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε βγήκε καθαρή. Παράλληλα, δεν ζαλίζεται, θυμάται πράγματα, ενώ θα υποβληθεί και σε περαιτέρω εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης.

Προβλήματα και για τους φιλοξενούμενους, με τους Γούλερι (τραυματίστηκε στον έσω πλάγιο σύνδεσμο) και Φαντιγκά να γίνονται αναγκαστική αλλαγή και τον Σεμπά να συνεχίζει με ένεση, ύστερα από χτύπημα στη μέση.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Σάββας Παντελίδης διατήρησε το 4-2-3-1 για τη Λαμία. Στην εστία ήταν ο Σαράνοφ, με τον Βασιλαντωνόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Αμπαντά στο αριστερό. Δίδυμο στα στόπερ οι Τζανετόπουλος και Πάβλοβετς, με τους Μπεχαράνο και Σλίβκα να συνθέτουν το αντίστοιχο στα κεντρικά χαφ. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Νούνιες, με τον Μαρτίνεθ να βρίσκεται στο δεξί άκρο και τον Ρόμανιτς στο αριστερό. Στην κορυφή ο Βέργος.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον Ιωνικό -σ' αυτό το πρώτο παιχνίδι- με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, με τους Μύγα και Βαλεριάνο στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα και τους Τσιγκρίνσκι και Ρομαό στο κέντρο αυτής. Τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τον Κάνιας σε θέση «6» έχοντας τους Σάκιτς και Φαντιγκά μπροστά του. Στα δύο «φτερά» της επίθεσης άρχισαν οι Γούλερι και Σεμπά, με τον Μάντζη στην κορυφή.

Το ματς:

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να δίνουν και να παίρνουν (κυρίως από πλευράς Λαμίας).

Πολύ γρήγορα όμως οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία. Μάλιστα, είχαν ένα καταιγιστικό 7λεπτο-8λεπτο όπου έβγαλαν έξι τελικές! Σημαντικές στιγμές, με τα σουτ των Βασιλαντωνόπουλου (9') και Βέργου (10') να μη βρίσκουν στόχο, εκείνο του Ρόμανιτς (12') να δέχεται το «στοπ» του Χουτεσιώτη, ενώ η μπάλα μετά την κεφαλιά του Τζανετόπουλου (14') και το τελείωμα του Μαρτίνεθ (16'), έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και αφού πέρασε η… μπόρα για τους Νικαιώτες, ήρθε και το κρεσέντο στατικών φάσεων και το 0-1! Τρία κόρνερ στη σειρά –από την ίδια πλευρά και με τον ίδιο τρόπο- για τους φιλοξενούμενους, με τον Σάκιτς να εκτελεί (και) το τελευταίο (19') στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μπεχαράνο στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, να τη στέλνει στα δίχτυα με κεφαλιά προς τα πίσω.

Αυτό το γκολ άλλαξε άρδην την εικόνα. Η Λαμία βραχυκυκλώθηκε τελείως, με τους φιλοξενούμενους να αρχίζουν να κρατούν την μπάλα κερδίζοντας μέτρα. Στο 30' ο Σαράνοφ μπλόκαρε το σουτ που εξαπέλυσε ο Μύγας, ενώ στο 35' η Λαμία είχε μια στιγμή μετά από αρκετή ώρα, με το σουτ του Αμπάντα να περνά άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους άπαντες ανησύχησαν με τον Νίκο Βέργο, ο οποίος έπεσε στο έδαφος λόγω ζάλης, για να αποχωρήσει -αφού σηκώθηκε- κατευθείαν με το ασθενοφόρο. Προβλήματα και για τον Ιωνικό, με τον Γούλερι να τραυματίζεται στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και τον Σεμπά να δέχεται ένα χτύπημα στη μέση.

Ωστόσο, στα -πολύ- θετικά για τους φιλοξενούμενους, φυσικά το ότι βρήκαν κι άλλο γκολ πριν πάνε στα αποδυτήρια και μάλιστα πάλι από κόρνερ. Συγκεκριμένα, στο 44' ο Βαλεριάνος έπαιξε πλασαριστά με τον Σεμπά, στη συνέχεια έφερε την μπάλα στο δεξί, βλέποντάς τη να καταλήγει στα δίχτυα μετά το γέμισμά του.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία αναγκαστική αλλαγή, λοιπόν, με τον Καμπράλ να αντικαθιστά τον Γούλερι.

Ένα δεύτερο ημίχρονο που κύλησε... λουκούμι για τον Ιωνικό. Ο ρυθμός ιδιαίτερα χαμηλός, οι Νικαιώτες άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να απειλήσουν τα καρέ τους και τα λεπτά να περνούν υπέρ τους.

Έπρεπε να μπει στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι, ώστε να «φωνάξει» την παρουσία της η Λαμία, με δύο back to back στιγμές. Αρχικά, στο 75' ύστερα από τον λάθος υπολογισμό του Χουτεσιώτη που δεν αξιοποιήθηκε και ύστερα από ένα λεπτό με τη γυριστή κεφαλιά του Μανούσου, στην οποία έβαλε σπουδαίο «στοπ» ο Έλληνας πορτιέρε.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τον Ιωνικό να ελέγχει δίχως πρόβλημα φτάνοντας στο τεράστιο αυτό «διπλό».


 

Πηγή: sport-fm.gr