Αντετοκούνμπο: «Αν αποφάσιζα να αποσυρθώ τώρα θα ήμουν χαρούμενος με ό,τι έχω πετύχει, δεν χρωστάω σε κανέναν»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε σίγουρος πως μπορεί να δώσει περισσότερα και να συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο, υπογραμμίζοντς πως αν σταματούσε σήμερα το μπάσκετ θα ήταν χαρούμενος με όσα έχει πετύχει

Σίγουρος πως μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε συνέντευξή του στο Athletic.

O Greek Freak μίλησε για τη φετινή του κατάσταση και την παρουσία του στο πρόσφατο Eurobasket, ενώ αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο που έχει θέσει.    

Για τη φετινή του αγωνιστική κατάσταση, είπε: «Αν πιστεύω ότι είμαι καλύτερος φέτος; 100%. Αν πιστεύω ότι το έχω αποδείξει; Όχι! Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ τρομακτικό για μένα αφού κάθε φορά που γυρίζω σπίτι, μονολογώ "σκ...ά! Ξέρω ότι μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα"»

Για την παρουσία του στο EuroBasket και τον μ.ο. πόντων που πέτυχε: «Πήγα στο EuroBasket και ήμουν πρώτος σκόρερ. Τελείωσα το τουρνουά με 29.8 πόντους μ.ό. Είναι σαν να βάζεις 40 πόντους στο ΝΒΑ. Σε έναν αγώναν σκόραρα 31 πόντους σε 17 λεπτά, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ στην καριέρα μου. Επομένως, με ρωτάς αν νομίζω ότι είμαι καλύτερος; Γνωρίζω ότι είμαι καλύτερος. Αλλά πρέπει να το δείχνω στο παρκέ. Αφήνεις το παιχνίδι σου να μιλήσει. Επομένως, ακόμα και αν δεν έχω αποδείξει ότι έχω βελτιωθεί, δεν πρέπει να απογοητεύομαι γιατί είμαι 28 ετών. Του χρόνου θα γίνω 29. Και την μεθεπόμενη χρονιά μπορεί να επιστρέψω και να είμαι ακόμα καλύτερος! Είναι μια μακρά σεζόν, μια πραγματικά μεγάλη σεζόν που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου. Έχω παίξει σε 37 ματς. Δεν είμαι αλαζόνας, αλλά σε 37 παιχνίδια έχω 31 πόντους μ.ό. Δεν είχα ποτέ αυτούς τους μέσους όρους.

Θα μπορούσα να αποσυρθώ τώρα αμέσως και θα ήμουν χαρούμενος με ό,τι έχω πετύχει. Κανείς δεν μπορεί να μου πάρει τίποτα! Ποτέ δεν έκλεψα τίποτα από κανέναν! Δεν χρωστάω σε κανέναν! Προσπαθώ να μην περιπλέκω το παιχνίδι. Είναι ΟΚ. Είμαι πάντα αληθινός με τον εαυτό μου. Αν πιστεύω ότι μπορώ να σουτάρω καλύτερα; Σίγουρα. Και είναι τρελό! Δεν σουτάρω καλά και έχω ρεκόρ καριέρας σε μ.ό. πόντων. Είναι τρελό για μένα».

Όσο για τον μεγάλο στόχο της σεζόν, είπε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αν μπορώ, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κερδίσει η ομάδα μου. Νομίζω ότι ο ουρανός είναι το όριο για μένα. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και δεν θα σταματήσω να το κάνω. Ελπίζω να σουτάρω καλύτερα του χρόνου. Ίσως και τώρα. Ίσως μετά το break για το All-Star Game, μπορεί να γυρίσω με αυτοπεποίθηση και να σουτάρω. Πιστεύω ότι μπορώ να σουτάρω. Πραγματικά το πιστεύω! Νομίζω ότι μέρος του παιχνιδιού μου είναι το mid-range σουτ».

Για τον Κέβιν Ντουράντ και την επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο μετά από σοβαρό τραυματισμό : «Αυτή τη στιγμή ο Κέβιν Ντουράντ... Από τα 32 του χρόνια ξεκλειδώνει νέες πίστες. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το δείτε να μεταφράζεται σε αριθμούς. Είναι αυτό που βλέπω. Βλέπω τον ΛεΜπρόν να ξεκλειδώνει νέες πίστες. Το ίδιο ο Στεφ Κάρι. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το είπα το 2019, όταν κέρδισα το πρώτο μου MVP. Είπα πως ήμουν στο 60% σε αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω. Δεν είπα ότι έπαιζα στο 60%. Ποτέ δεν παίζω στο 60%, παίζω πάντα στο 10%. Εννοούσα πως ήμουν μόνο στο 60% από αυτά που μπορώ να πετύχω! Αυτή τη στιγμή είμαι στο 80%. Μπορώ να κάνω περισσότερα βήματα, πραγματικά το πιστεύω. Ο χρόνος θα δείξει, τι μου επιφυλάσσει ο Θεός στο μέλλον».  

Πηγή: sport-fm.gr