Ερντογάν: Υποδοχή με… ροδοπέταλα αλλά και κατακραυγή για την εκμετάλλευση παιδιών για ψήφους

«Στρυμωγμένος ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τα παιδιά για ψήφους»

Υποδοχή… ήρωα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του επισκέφθηκε μια πόλη μέσα στο τουρκικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό του, το οποίο γέμισε με… λουλούδια και ροδοπέταλα! 

Μάλιστα ο Ερντογάν συνοδευόταν από εκατοντάδες αστυνομικούς που έκαναν τον κόσμο στην άκρη για να περάσει ο τούρκος πρόεδρος.

Κριτική για την εκμετάλλευση παιδιών

Ταυτόχρονα όμως ο Ερντογάν δέχεται σφοδρή κριτική για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί 10χρονα παιδιά για ψήφους.

Ο παρουσιαστής τους Sozcu TV, Φατίχ Πορτακάλ κατακεραυνώνει τον Ερντογάν για την επίθεσή του στον Kιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια ενός άτυπου υπουργικού συμβουλίου με παιδιά.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η 23η Απριλίου θεωρείται εθνική εορτή στην Τουρκία για την ίδρυση του κοινοβουλίου και συνηθίζεται τη θέση των υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο να παίρνουν παιδιά και ο τούρκος πρόεδρος να παραχωρεί για ένα πεντάλεπτο την θέση του σε ένα παιδί. 

Στην προχθεσινή γιορτή όμως, ο Ερντογάν αντί να κάνει έναν απλό διάλογο με τα παιδιά, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση με τα 10χρονα να μένουν με… ανοιχτό το στόμα. 

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πορτακάλ, «αυτό που θα δείτε είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα πως ο Ερντογάν είναι στρυμωγμένος και λέει ‘χάνω τις εκλογές και τι πρέπει να κάνω’».

Ο διάλογος του Ερντογάν με τα παιδιά:

Ερντογάν: Αυτή η αντιπολίτευση δεν καταλαβαίνει όσα λέμε.. Τι θα κάνουμε με αυτούς;

Κοριτσάκι: Δηλαδή;

Ερντογάν: Εμείς λέμε πως βρήκαμε αέριο. Εκείνοι λένε ‘πού είναι αυτό;’. Τους λέμε στη Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή Filyos. Αν πούμε ‘έι αντιπολίτευση δείξε μας στον χάρτη που είναι αυτή η περιοχή’, δεν ξέρουν καν που είναι.. Ενώ είναι στην περιοχή της πόλης Zογκουλνάκ.

Τον διάλογο σχολίασε ο Πορτακάλ με τον εξής τρόπο:

«Δείτε, για την πολιτική του χρησιμοποιεί τα παιδιά. Ξέραμε πως μέσα στο τζαμί κάνει πολιτική, έξω από το τζαμί πάλι ασκεί πολιτική. Αλλά η Τουρκία αυτό το πράγμα το βλέπει για πρώτη φορά και τα παιδιά δεν ξέρουν τίποτα. Πρέπει να λυπούμαστε για αυτό. 

Αυτό είναι ένα δείγμα πως είναι ανήμπορος. Έχουν κάνει τέτοιο σενάριο που το κοριτσάκι απορεί, δεν ξέρει τι να πει. Είναι 10 ετών θα ασχοληθεί με την επικαιρότητα; Θα παίζει με τους φίλους της στους δρόμους, με τα βιβλία της με το κινητό της. Σιγά μην ασχοληθεί με το που βρέθηκε το αέριο. 

Χρησιμοποιούν τα παιδιά στην πολιτική τους. Δείτε το παιδί δίπλα στον Ερντογάν που βάζει το χέρι στο στόμα και σκέφτεται ‘μα για ποιο πράγμα μιλάει αυτός ο άνθρωπος’ . Μα για ψήφους εκμεταλλεύεστε και τα παιδιά».

Πηγή: skai.gr