Tουρκία: Aύριο η τελετή παράδοσης των τουρκικής κατασκεύης αρμάτων μάχης- Βοήθεια Πούτιν σε Ερντογάν «βλέπει» η Αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα, υποψίες σε παγκόσμιο επίπεδο κινεί η προεκλογική παροχολογία του Τούρκου Προέδρου κυρίως σε ό,τι αφορά την υπόσχεση για δωρεάν φυσικό αέριο στην Τουρκία

Ο Ερντογάν «τα δινει όλα» για να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς από την αντιπολιτευση, όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών στην Τουρκία.

Τα εξοπλιστικά αποτελούν ένα θέμα συζήτησης που έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Το ίδιο και οι υποσχέσεις για παροχές στον λαό.

Όπως συνοψίζει στο ρεπορτάζ ο Ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, καθώς τα οικονομικά δεδομένα της χώρας δεν είναι ενθαρρυντικά το τελευταίο διάστημα, ο Πρόεδρος Ερντογάν επιλέγει να επιμένει στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Τουρκίας μιλώντας για "προετοιμασία για το μέλλον".

Αύριο ειδικότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, παρουσία του, η τελετή παράδοσης για τα δύο πρώτα άρματα μάχης τουρκικής άρματα μάχης ΑLTAY.

«Η νέα ναυαρχίδα του Ναυτικού, το TCG Anadolu, παραδόθηκε, ο πρώτος δορυφόρος IMECE εκτοξεύτηκε επιτυχώς. Την Κυριακή ο στρατός ξηράς θα παραλάβει το πρώτο εθνικό άρμα μάχης Altay. Επιπλέον, οι μηχανικοί μας εργάζονται εντατικά για να πετάξει το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, το TF-X. Επίσης, στα σκαριά είναι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κυρίως το Kızılelma», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Την ίδια ώρα, υποψίες σε παγκόσμιο επίπεδο κινεί η προεκλογική παροχολογία του Τούρκου Προέδρου κυρίως σε ό,τι αφορά την υπόσχεση για δωρεάν φυσικό αέριο στην Τουρκία με την Αντιπολίτευση της γείτονος να διερωτάται εάν η παροχή αυτή αποτελεί κατ ουσίαν όφελος που προέκυψε ύστερα από βοήθεια του Πούτιν στον Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr