Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Επτά μεταρρυθμίσεις θα αλλάξουν το πρόσωπο του ΕΦΚΑ τα επόμενα χρόνια»

«Αν ορισμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρήσουν ότι δεν έχει σημασία να απέχουν ή δεν πάνε να ψηφίσουν, τότε μπορεί να προκύψουν αλλόκοτα αποτελέσματα σαν αυτά για τα οποία μιλούν οι κ. Τσακαλώτος και Δραγασάκης» σχολίασε ο υπουργός

Τις επτά μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο του ΕΦΚΑ τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον ένα σύγχρονο φορέα, απόλυτα φιλικό προς τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους, παρουσίασε την Τετάρτη στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο Κωστής Χατζηδάκης

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η διασύνδεση του ΕΦΚΑ με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και υπογράφεται, θα αντιμετωπίσει με ριζικό τρόπο το ζήτημα της εισφοροδιαφυγής».
  
Επίσης όπως ανέφερε ο υπουργός, «δρομολογείται η ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ, σε μία ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα συνδέεται με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επιτρέποντας την ακόμα ταχύτερη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ξεκινά η υλοποίηση του έργου της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου όλων των εργαζομένων, καθώς, αυτή τη στιγμή, τα ένσημα έχουν ψηφιοποιηθεί από το 2002 και εφεξής, ενώ τα παλαιότερα είναι ακόμα σε έγχαρτη μορφή».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόνισε ότι «αν ορισμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρήσουν ότι δεν έχει σημασία να απέχουν ή δεν πάνε να ψηφίσουν, τότε μπορεί να προκύψουν αλλόκοτα αποτελέσματα σαν αυτά για τα οποία μιλούν οι κ. Τσακαλώτος και Δραγασάκης» σχολίασε ο υπουργός και προσέθεσε ότι «μετά η κατάσταση δεν διορθώνεται και το λάθος δεν αφορά μόνο τους ιδίους, αλλά και τη χωρά».
 

Πηγή: skai.gr