Βουλή-Θεοχάρης: Απύθμενο θράσος και αχαλίνωτος αριβισμός η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να καταθέτει πρόταση μομφής ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που, ενώ καίγονταν ζωντανοί συμπολίτες μας στο Μάτι, εκείνος έδινε παράσταση για τις κάμερες, ρωτώντας πότε πετούν τα αεροπλάνα», ανέφερε, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης και πρόσθεσε: «Χρειάζεται απύθμενο θράσος και αχαλίνωτος αριβισμός για να απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να του παραχωρηθεί ξανά η εξουσία ύστερα από τις ολέθριες συνέπειες της διακυβέρνησης υπό τον κ. Τσίπρα, ύστερα από τη Μάνδρα, ύστερα από το Μάτι, ύστερα από τους εγκληματικούς πειραματισμούς του 2015, τα ψέματα και την συστηματική παραπλάνηση του ελληνικού λαού».

«Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα δεν είναι καν ότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε από το 2019 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ άξιος να κυβερνήσει. Το πρόβλημα είναι πως ο λαός κατάλαβε πως δεν είναι άξιος ούτε να ασκήσει αντιπολίτευση», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης και πρόσθεσε: "Κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, ναι, έγιναν λάθη. Εμείς όμως έχουμε το θάρρος να τα παραδεχόμαστε και να ζητούμε συγγνώμη. Διδασκόμαστε και προχωράμε, γινόμαστε καλύτεροι. Διότι οι πολίτες θέλουν μια Ελλάδα που κοιτάζει ψηλά, που αλλάζει, που γίνεται καλύτερη. Μια Ελλάδα ψηφιακή, "πράσινη", φιλοαναπτυξιακή, που μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να κάνει πραγματικότητα. Αυτή που χτίζουμε από τον Ιούλιο του 2019, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μέχρι τις εκλογές του 2023 - αλλά και μετά από αυτές, επειδή είμαι σίγουρος για την επιλογή του ελληνικού λαού, την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στον ελληνικό Τουρισμό, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ήταν θεαματικές οι επιδόσεις του κλάδου το 2021, παρά την παρατεινόμενη υγειονομική κρίση. "Όση και εάν ήταν η μικροψυχία του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ νιώθω υπερήφανος για την εκπληκτική πορεία του ελληνικού Τουρισμού την προηγούμενη χρονιά. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και μας δικαιώνουν απολύτως: Το 2021 η Ελλάδα υποδέχτηκε 14 εκατομμύρια τουρίστες που άφησαν στη χώρα μας εισερχόμενο συνάλλαγμα που ξεπερνά τα 10,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μέσα στην πιο δύσκολη ώρα, η Ελλάδα της προσπάθειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, μεγαλούργησε. Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με σκληρή και συστηματική δουλειά στο Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ αλλά και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αποδείξαμε ότι ο ελληνικός Τουρισμός ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Αναδείξαμε την Ελλάδα σε Νο.1 ταξιδιωτικό προορισμό στην περιοχή της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης, αλλά και ακόμη πιο πέρα», είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ